Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Borst - Borstkas » Acné behandeling

Acné behandeling


Acné behandeling informatie

Acne oftewel Acne Vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Iedereen krijgt in de puberteit te maken met een vorm van acne, echter is dit bij de een heftiger dan bij de andere. Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel die zich veelal in de puberteit ontwikkelt. Hierbij worden de talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug groter en hebben ze een grotere en dikkere talgklierproductie. Wanneer er teveel talg wordt afgegeven zoals in dit geval, raakt de porie (talgklier) verstopt die mee-eters of comedonen worden genoemd. De ophoping van talg wordt verergert door de verhoorning van de uitvoergang van de talgklier waardoor deze veel nauwer wordt. In de talgklieren zelf bevinden zich bacterien die de talg omzetten in vetzuren hierdoor verstopt de follikel steeds verder en uiteindelijk scheurt deze open. Vervolgens ontstaat er een ontsteking omdat de irriterende stoffen in de huid ernaast terecht komen waardoor er puistjes en pukkels ontstaan. Wanneer er sprake is van een hevige ontsteking ontstaan er onderhuidse ontstekingen die na genezing littekens kunnen achterlaten. Een andere oorzaak van acne kan ontstaan door uitwendige factoren. Zoals cosmetica, mechanische factoren, geneesmiddelen en oliehoudende/chloorhoudende producten in bepaalde beroepen.

Acne ontstaat niet door het eten van verkeerd voedel, vitaminetekort, slechte hygiene, infecties, transpiratie, spanningen of stress.

Acne is een aandoening met een chronisch karakter, door behandeling kan de acne kalmer worden en blijven totdat er uiteindelijke genezing optreedt.


Er zijn verschillende behandelingsmethoden mogelijk die hieronder zullen worden toegelicht.


1. Goede huidverzorging

Reinig de huid iedere dag met behulp van een milde reiniger, gebruik hiernaast cremes die bacterien remmen, verstopping van de talgklieren voorkomen en talgproductie verminderen. Cremes die de bacterien remmen zijn op basis van benzoylperoxide of er kan antibiotica voor worden geschreven die men in de vorm van creme/gel op de huid kan aanbrengen. Om te voorkomen dat de talgklieren verstoppen kunnen cremes met salicylzuur of vitamine A-zuur gebruikt worden.

2. Peeling

Om de huid rustiger en gladder te maken kan gebruik worden gemaakt van een peeling. Hierbij wordt de bovenste laag van de huid met huidcellen weggehaald zodat de verstopping van de talgklieren op deze wijze wordt tegengegaan. De peeling wordt in combinatie met lotions gebruikt die een lagere dosering van de werkzame middelen bevatten. Een peeling kan niet worden toegepast bij zwangerschap of wanneer er Roaccutane (ander medicijn voor acne) gebruikt wordt. Het kan voorkomen dat de huid een allergische reactie geeft op een van de bestanddelen van de peeling.

3. Laser

Wanneer men milde tot matige actieve acne heeft en hier last van ondervind kan er met behulp van de Nd:YAG behandeld worden. Deze laser doodt de bacterien die de acne vormt. Tevens zorgt deze ervoor dat de talg vloeibaarder wordt zodat de porien ook minder snel verstopt raken. De behandeling geeft een milde pijn en kan als zeer pijnlijk worden ervaren wanneer er een ontsteking van de huid wordt geraakt. Na een eerste behandeling met de laser is er al resultaat zichtbaar waardoor de huid beter aanvoelt en ziet. Om de acne voor langere tijd te verminderen zullen er meerdere behandelingen nodig zijn.

4. ALA-PDT

Bij deze behandeling worden de talgklieren vernietigd, waardoor de acne genezen kan worden. Er is geen onderliggende structuur meer die ontstoken kan raken. Bij deze behandeling wordt er eerst een lichtgevoelige stof (ALA) op de huid aangebracht vervolgens wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten licht, PDT (phodynamische therapie). De resultaten zijn al zichtbaar na een eerste behandeling. Voor een volledig resultaat zijn er 3-5 behandelingen nodig met een tijd van vier weken tussen de verschillende behandelingen.

 


Acné behandeling Nederland
Acné behandeling België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.