Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Acrylnagels


Acrylnagels informatie

De oudste en meeste bekende manier om nagels te verlengen of te verfraaien is met behulp van acryl. Door acrylpoeder te mengen met een vloeistof, ontstaat een chemische reactie die resulteert in een goed kneedbare brijachtige substantie, waar al dan niet een kleurtje aan toegevoegd wordt. Die wordt vervolgens heel secuur met een penseel op uw eigen nagels aangebracht. Binnen een paar minuten wordt de substantie hard en heeft u acrylnagels. Het duurt ongeveer 48 uur voordat acryl volledig is uitgehard; het is dus zaak uw nagels de eerste 2 dagen zoveel mogelijk te ontzien.


Het grootste voordeel van kunstnagels met acryl, ten opzichte van de latere varianten met gel en fiberglas, is dat acrylnagels veel sterker en harder zijn. Ze beschadigen daardoor minder snel en mocht dat toch gebeuren, dan kan uw nagelstyliste dat heel gemakkelijk repareren. Het nadeel is dat acrylnagels onnatuurlijker aanvoelen en minder vriendelijk zijn voor uw eigen nagels. Acryl is natuurlijk een chemisch goedje en in sommige gevallen kunnen acrylnagels allergische reacties van de huid veroorzaken en onherstelbare schade toebrengen aan de natuurlijke nagels.


Net als bij alle andere kunstnagels moeten acrylnagels – door uitgroei bij de nagelriemen - regelmatig bijgewerkt worden. Daarbij wordt eerst een laagje acryl afgevijld alvorens de nieuwe (opvul)laag wordt aangebracht. Anders worden de nagels onnatuurlijk dik. Acrylnagels kunnen, doordat ze zo sterk zijn, overigens op de meest bijzondere manieren worden afgewerkt. Lak, stickers, glimsteentjes, glitters en kettinkjes, uw nagelstyliste kan u alles vertellen over de vele mogelijkheden. Zelf lakken kan ook, maar gebruik bij het verwijderen dan altijd remover zónder aceton.


Acrylnagels Nederland
Acrylnagels België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.