Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Schaamstreek » Brazilian wax

Brazilian wax


Brazilian wax informatie

Heel leuk die kleine bikinislips, maar dat haar hè. U blijft scheren om er een beetje netjes (lees, haarloos) bij te lopen. En er moet tegenwoordig al zoveel onthaard worden … Steeds meer vrouwen kiezen daarom voor de Brazilian wax. Een ontharingsmethode waarbij met hars bijna al het schaamhaar met wortel en al verwijderd wordt. Zowel van de vagina, als van de billen, de anus en het perineum (bilnaad). Veelal blijft er een heel smal verticaal streepje op de venusheuvel over, maar helemaal kaal komt ook voor.


De naam doet het al vermoeden en inderdaad, de Brazilian wax is overgewaaid vanuit Brazilië. Het is ontstaan in de tijd dat een aantal modebewuste en ijdele Braziliaanse vrouwen de stringbikini ontdekten. Daar mocht natuurlijk geen enkele haar onder vandaan piepen en was complete ontharing de enige oplossing. Omdat scheren in de schaamstreek erg lastig is en bovendien harde stoppels en ingegroeide haren veroorzaakt, werd gekozen voor de harstechniek. Dit heeft als voordeel dat de haren langer wegblijven – drie tot 6 weken -, zachter terugkomen en minder snel ingroeien. Nadeel is dat het enorm pijnlijk kan zijn: het is immers het meest gevoelige gebied van ons lichaam.


Er zijn speciale thuissetjes te koop waarmee u zelf aan de slag kunt om uw haar op Braziliaanse wijze te verwijderen. Dat is echter niet aan te raden. Om overbodige pijn en tegenvallende resultaten te voorkomen kunt u beter naar een beautysalon of schoonheidsspecialist gaan. Zij behandelen u snel en vakkundig zodat u zo min mogelijk pijn zult voelen. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een Brazilian wax nog de volgende tips:

• Zorg dat de haren minimaal 1 en maximaal 2 cm lang zijn

• Gebruik voor de behandeling geen douchecrème, bodylotion of olie

• Plan de behandeling niet vlak voor of tijdens uw menstruatie; dan is uw huid veel gevoeliger

• Neem, bij angst voor pijn, vooraf eventueel een pijnstiller in.


Brazilian wax Nederland
Brazilian wax België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.