Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Couperose


Couperose informatie

De kleine rode gesprongen adertjes die sommige mensen in hun gezicht hebben, worden couperose genoemd. Ze komen meestal voor op de wangen of de neus en ontstaan doordat haarvaatjes beschadigd raken. Normaal gesproken gaan deze onder invloed van warmte en kou, open of juist dicht. Bij couperose zijn de bloedvaatjes permanent verwijd (open), het bloed stroomt er continu doorheen, waardoor de rode kleur verschijnt.


Couperose is niet gevaarlijk en hoeft uit medisch oogpunt niet behandeld te worden. De aanleg voor couperose is vaak erfelijk. Of u het daadwerkelijk ontwikkelt en hoe ernstig, is, afhankelijk van een aantal factoren:

• Hormonale veranderingen

• Blootstelling aan kou, wind en zon

• Gebruik van alcohol

• Buitensporige lichaamsinspanning

• Veel scherp gekruid eten

• Stress

• Extreem hoge temperaturen

• De huidontsteking rosaceaWanneer u zich stoort aan couperose, het lelijk vindt, is er zeker iets aan te doen. Allereerst valt het goed te camoufleren met crèmes die daar specifiek voor ontwikkeld zijn. Wilt u ze definitief laten verwijderen? Dan kunt u de ‘draadjes’ met de zogenoemde blendmethode weg laten halen bij een schoonheidssalon. Met een kleine naald waar zwakstroom op staat, worden de adertjes stuk voor stuk dicht geprikt.


Zijn de verschijnselen te hevig en te talrijk? Dan kunt u besluiten de couperose weg te laten ‘laseren’. Er zijn daarvoor diverse types laser op de markt. Voor meer informatie en de behandeling kunt u terecht bij verschillende klinieken. Aan de meest betrouwbare zijn altijd dermatologen verbonden omdat laserstralen de huid een beetje beschadigen. Uw huid kan rood worden, opzwellen of blaasjes krijgen waardoor het risico op infecties aanwezig is. Een laserbehandeling geeft doorgaans binnen drie sessies blijvende resultaten. Daarmee is overigens niet gezegd dat u nooit meer last zult krijgen van rode adertjes. Op de onbehandelde plekken kan couperose gewoon opnieuw ontstaan.


Couperose Nederland
Couperose België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.