Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Voeten en Nagels » Diabetische Voet

Diabetische Voet


Diabetische Voet informatie

Diabetische Voet


De ziekte diabetes – waarbij de bloedsuikerspiegel verstoord is - zorgt op een gegeven moment vaak voor bloedvatafwijkingen. De slagaderlijke wanden verdikken en de bloedvaten vernauwen door aderverkalking. Hierdoor verslechtert de doorbloeding van uw lichaam en kunnen bepaalde complicaties ontstaan. De zogeheten diabetische voet is daar één van.


Het voornaamste kenmerk van een diabetische voet is verminderde gevoeligheid als gevolg van slechte doorbloeding. Uw tenen kunnen wit of blauw worden en kleine wondjes of beschadigingen voelt u gewoonweg niet, totdat het te laat is. Dan is er al een infectie ontstaan die, indien onbehandeld, uw bloedsuikerspiegel verder kan ontregelen. In het ergste geval zit er niets anders op dan amputatie van uw voet. Huidbeschadigingen ontstaan bij een diabetische voet sowieso sneller; de ziekte kan namelijk voetafwijkingen veroorzaken (zoals platvoeten en spreidvoeten) door het verlies van weefsel. Wat ook weer veroorzaakt wordt door de gebrekkige doorbloeding.


Artsen raden diabetici vaak aan hun voeten regelmatig te laten controleren. Oók als u nog geen verschijnselen van een diabetische voet heeft. Een gespecialiseerde podotherapeut of pedicure kan uw eventuele wonden verzorgen en u adviseren over preventieve voetverzorging en lichaamshouding. Aanpassingen als corrigerende zolen en drukontlastende hulpmiddelen (ortheses) kunnen soms veel klachten voorkomen. Let er wel goed op dat u uw diabetische voet door een deskundige laat behandelen. Een willekeurige pedicure zonder medische kennis van het ziektebeeld, doet vaker meer kwaad dan goed.


Wat kunt u zelf doen om de huid van uw diabetische voet tegen wondjes te beschermen?

• Ga niet zelf eelt behandelen met rasp, scheermesjes of zalfjes als arnica en uierzalf.

• Gebruik geen likdoornpleisters of salicylzalf.

• Week uw voeten nooit in een sodabadje.

• Vermijd verzorgingsproducten als talkpoeder en deospray.


Diabetische Voet Nederland
Diabetische Voet België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.