Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Dieetconsult


Dieetconsult informatie

Montignac, het brooddieet en Sonja Bakkeren; het zijn allemaal diëten waarmee u - met meer of minder succes - gewicht kunt verliezen. Er worden echter nogal eens vraagtekens gesteld bij deze methodes: ze zouden niet zo gezond zijn en teveel focussen op korte termijnresultaten. Heeft u alle bekende dieethypes al eens geprobeerd en blijft u maar jojo’en? Dan kunt u misschien beter eens op dieetconsult gaan bij een echte diëtist.


Een gediplomeerd diëtist is een specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Bij een dieetconsult wordt dan ook niet alleen gekeken naar wat u eet en hoe vaak, maar ook hoeveel u beweegt. Tijdens de eerste afspraak wordt uitgebreid met u gesproken over uw eetgewoontes, uw werksituatie, familiesamenstelling en wat uw ‘moeilijke momenten’ zijn. Alles bij elkaar leidt dit uiteindelijk tot een individueel evenwichtig en gezond voedings- en bewegingsadvies. Dit wordt met u besproken tijden het tweede dieetconsult. In de afspraken worden de resultaten (gewichtsverlies) geëvalueerd en worden de adviezen eventueel bijgesteld.


Voor veel mensen (vooral vrouwen) is een dieetconsult een echte eyeopener. Veel populaire diëten verbieden u van alles of schrijven dwingend voor wat u juist wel moet eten. Zoals absoluut geen brood of alleen maar yoghurt en nooit meer eens ‘iets lekkers’. Zoiets zou een diëtist nooit aanraden. Niet alleen vanwege het tekort of overschot aan voedingsstoffen dat u daarmee kunt opbouwen. Maar vooral omdat een eenzijdig voedingspatroon nu eenmaal niet vol te houden is. De nadruk ligt dan ook op gevarieerde voeding uit de schijf van vijf, met –waar mogelijk – ruimte voor uw ‘foute favorieten’. Vaak blijkt zelfs dat u meer mag eten dan u altijd heeft gedacht: wie altijd te weinig eet, valt niet meer af!


In principe staat het iedereen vrij om, bijvoorbeeld onder de naam gewichtsconsulent, voedingsdeskundige of dieetadviseur, dieetconsulten te verzorgen. De titel diëtist is echter beschermd en staat voor de afgeronde vierjarige Hbo-opleiding ‘Voeding & Diëtetiek’.


Dieetconsult Nederland
Dieetconsult België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.