Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Gezicht en Hals » Endermologie

Endermologie


Endermologie informatie

Endermologie | Figuurcorrectie | CellulitisEndermologie is een natuurlijke, niet operatieve behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, middels een speciaal apparaat dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. De endermologie wordt toegepast door een (fysio)therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gehad. De behandeldoelen zijn o.a. sinaasappelhuid (cellulite), vetophopingen die "vast" zitten en de voor- en nabehandeling bij vetafzuiging.Door deze methode krijgen huid en onderhuid weer een gezonde structuur, gaan er beter uitzien en voelen zachter aan. De circulatie wordt hersteld waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.Andere klachten, zoals obstipatie, vermoeide benen en opgezette voeten, kunnen hierdoor ook verdwijnen. De endermologie behandeling is ook inzetbaar bij onder andere littekens, brandwonden, operaties, pijnklachten aan spieren of gewrichten en stoornissen in doorstroming van bloed en lymphe.Werkt de endermologie behandeling echt?

Wetenschappelijk onderzoek heeft het effect van het LPG apparaat aangetoond en de behandeling verder onderbouwd. D.w.z. wat men verder nog kan doen om het effect te verbeteren. Op dit moment is endermologie de meest succesvolle behandeling voor cellulite. Juist omdat endermologie de weefselblokkades, het probleem bij cellulite, aanpakt.Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een gewenst resultaat?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de mate waarin men last heeft en de doelstelling die men zichzelf stelt. Ervaring leert dat gemiddeld 18 behandelingen nodig zijn. Na 10 behandelingen begint men over het algemeen resultaat te zien. Start is één tot twee behandelingen per week. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, zal een onderhoudsbehandeling van éénmaal per maand het bereikte resultaat onderhouden. Voor de 10e behandeling is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt.Hoelang bestaat endermologie?

De methode bestaat al sinds 1986. De Franse ingenieur L. Paul Guitay ontwikkelde een toestel om de verkleefde brandwonden van zijn dochter te kunnen behandelen. Daarbij werd ontdekt dat ook vetophopingen verdwenen. Sindsdien heeft de ontwikkeling van het toestel een grote vlucht genomen en wordt de methode inmiddels in heel veel landen met succes toegepast.Hoe verloopt de endermologie behandeling en doet het pijn?


De behandeling doet geen pijn. Sterker nog, mág zelfs geen pijn doen. Het dragen van een lichaamsmaillot is verplicht. Dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van het pak geheel hygiënisch. De effectieve behandeltijd bedraagt 35 minuten.Hoe lang blijft het resultaat van de endermologie behandeling?


Dat is sterk afhankelijk van uw leefstijl en uw persoonlijke hormoonhuishouding. Het resultaat kan enkele maanden tot meerdere jaren duren. Vaak wordt dan ook onderhoudsbehandelingen genomen. Dit varieërt van éénmaal per maand tot éénmaal per kwartaal.Vormen spataders een belemmering?

Spataders vormen geen belemmering. Echter op de plaats waar de spatader zit zal nooit behandeld worden wanneer deze aan de oppervlakte ligt.


Endermologie Nederland
Endermologie België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.