Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Epileren


Epileren informatie

Epileren is één van de manieren om ongewenst haar te verwijderen. Met een pincet of speciaal epileerapparaat worden de bewuste haren met wortel en al uitgetrokken. Afhankelijk van hoe snel uw haar groeit, duurt het twee tot drie weken voordat de eerste haartjes terugkomen. Prettige bijkomstigheid is dat ze na langdurig epileren soms helemaal wegblijven.


Epileren kan vrij pijnlijk zijn. Epileert u alleen een paar wenkbrauwhaartjes of een incidentele haar op uw kin met een pincet, dan is dat goed uit te houden. Maar een heel been met een epileerapparaat wordt al een andere zaak. Om nog maar te zwijgen over extreem gevoelige plekken als uw oksel of de bikinlijn. Er zijn dan ook vrouwen die nooit meer epileren omdat ze de behandeling té pijnlijk vinden. Anderen vinden dit echter onzin en zeggen dat het allemaal wel meevalt. Hoe u deze wijze van ontharen ervaart lijkt, sterk af te hangen van uw natuurlijke pijngrens en de gevoeligheid van uw huid.


Nog niet geschrokken en wilt u zo’n epileerapparaat wel eens proberen? Hieronder volgen een paar nuttige tips:

• Neem vooraf een warme douche en scrub uw huid. Door de warmte worden haren en huid zachter, waardoor het ontharen minder pijn doet. Door te scrubben verkleint u de kans op ingegroeide haartjes.

• Veel moderne epileerapparaten hebben een koelelement. Gebruik dat of anders een icepack o.i.d. om uw huid te verkoelen vóór de behandeling. Dit zorgt voor een milde verdoving van de huid en vermindert het risico op ontstekingen en bultjes achteraf.

• Zorg voor een vetvrije huid, anders krijgt het apparaat geen grip op de haartjes.

• Epileer altijd tegen de haargroeirichting in!

• Beweeg het apparaat niet heen en weer en druk het niet te hard op uw huid.

• Verzorg uw huid naderhand met een vochtinbrengende crème om uw huid te kalmeren.


Epileren Nederland
Epileren België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.