Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Handmassage


Handmassage informatie

Eigenlijk is handmassage een tikkeltje ondergewaardeerd. Worden rug- en voetmassage alom geroemd om hun ontspannende en klachtverlichtende kwaliteiten, over handmassage hoort u nauwelijks verhalen. Terwijl het minstens zo prettig is en ook positieve effecten op uw uiterlijk en gezondheid kan hebben.


Ten eerste is het mogelijk uw handen te laten masseren als onderdeel van een manicure. Dit gebeurt meestal bij een schoonheidsspecialiste of beautysalon. Buiten dat u er heerlijk relaxed van wordt, is het voornaamste doel hiervan de huid van uw handen te verzorgen en mooi te houden. De dunne, zachte huid op uw handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, droogt snel uit en is daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. Uw huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit.


Ten tweede kan handmassage RSI klachten soms voorkomen of verlichten. Eén van de oorzaken van RSI is een overmaat aan steeds terugkerende handelingen van de hand. Handmassage maakt uw handspieren weer soepel, wrijft de spanning er als het ware uit. Bovendien verbetert de doorbloeding waardoor opgehoopte afvalstoffen beter afgevoerd worden. Dit kunt u zelf doen, vragen aan een naaste of overlaten aan een professional.


Ten derde kunt u ook kiezen voor drukpuntmassage ofwel reflexologie. Bekend van de voeten, maar eveneens toepasbaar op handen. Deze pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze gaat er vanuit dat organen en lichaamsdelen in verbinding staan met bepaalde plaatsen op uw handpalmen. Door deze te masseren worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en herstelt de energiestroom in uw lichaam. Sommigen ervaren dit als zeer verkwikkend en beweren dat eventuele lichamelijke klachten verminderen. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen!


Of u nu klachten heeft of niet, uw handen hebben dagelijks een hoop te verduren. Een beetje extra aandacht kunnen ze vaak wel gebruiken.


Handmassage Nederland
Handmassage België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.