Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Handen en Nagels » Handverzorging

Handverzorging


Handverzorging informatie

De termen handverzorging en manicure worden soms door elkaar gebruikt. Toch wordt meestal niet hetzelfde bedoeld. De verzorging van uw handen is vaak slechts een onderdeel van een manicure, náást het onderhoud van uw nagels.


Ook al ziet iemand er nog zo jong uit, één blik op de handen en u schat hem of haar jaren ouder. De huid van uw handen is namelijk bijzonder dun en heeft veel te lijden van zon, kou, water, schoonmaakmiddelen, etc. Het gevolg is dat handen daardoor heel gevoelig zijn voor rimpelvorming en snel ‘losser’ worden, waardoor plooitjes ontstaan. Dit verouderingsproces kunt u uitstellen door uw handen goed te verzorgen. Het liefst al op zo jong mogelijke leeftijd, vooral wanneer u smalle lange handen heeft.


Voor een goede handverzorging hoeft u niet naar een schoonheidspecialiste. Het is heel eenvoudig zelf thuis uit te voeren en hoeft ook niet veel te kosten. Wat kunt u doen?

• Het belangrijkste is uw handen dagelijks - indien nodig zelfs meerdere malen – in te smeren met een verzorgende handcrème. Daarvan zijn er een heleboel op de markt: met een lekker geurtje, UV-filters en/of verzachtende bestanddelen.

• Uw handen regelmatig scrubben om dode huidcellen en lichte verkleuringen (nicotinevlekken) te verwijderen. Niet te vaak, want dan raken uw handen geïrriteerd. Scrubben kan met een mengsel van zeezout en citroen of speciale scrubcrème. Daarna altijd goed insmeren met handcrème.

• Handverzorging door een handschoenkuurtje kan ook. Smeer uw handen voor het slapen gaan in met een speciale vette handcrème, vaseline of eventueel olijfolie met honing en trek daarna handschoenen aan. De volgende ochtend afspoelen en uw handen voelen soepel en zacht aan.

• Gun uw handen rust. Zelfs handen worden moe van altijd maar in beweging zijn en tekenen daardoor sneller. Bewuste ontspanning en handmassage zijn heel simpele, maar effectieve vormen van handverzorging.


Handverzorging Nederland
Handverzorging België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.