Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Harsen


Harsen informatie

Ongewenste of overmatige haargroei kan een groot probleem zijn. Vooral op zichtbare plekken als in het gezicht en op de benen. Eén van de manieren om daar tijdelijk vanaf te komen is door te harsen. Hierbij smeert u de te behandelen plek in met een kleverig goedje – de hars of wax –, dat vervolgens met de hand of met een ontharingsstrip verwijderd wordt. Dat gebeurt altijd tegen de haargroeirichting in, waardoor de haartjes met wortel en al uitgetrokken worden.


Klinkt pijnlijk en dat is het eerlijk gezegd ook wel. Maar omdat het zo snel gaat, is harsen over het algemeen toch goed te verdragen. Behalve vlak voor en tijdens uw menstruatie of wanneer u griep heeft of verkouden bent. Dan is uw huid namelijk veel gevoeliger. Na het waxen blijven de haartjes ongeveer 3 tot 6 weken weg. Veel langer dan wanneer u scheert. Bovendien komen de haartjes zachter terug (geen stoppels meer!) en blijven op den duur soms helemaal weg.


Harsen kunt u zelf thuis doen met harde was, vloeibare was of handige harsstrips. Lukt dat niet of wilt u dat niet, dan kunt u het ook laten doen, bij bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste of beautysalon. Zorg er altijd voor dat de haartjes tussen de 0,5 en 1 cm lang zijn. Bij kortere haren krijgt de hars geen grip en heeft de behandeling dus geen nut. En bij langere haartjes is het harsen veel pijnlijker en loopt u bovendien het risico dat de haren afbreken.


Nog een paar algemene harstips:

• Hars nooit op een beschadigde of geïrriteerde huid en over moedervlekken, wratten, e.d.

• Gebruik 24 uur van tevoren geen bodylotion of lichaamolie meer

• Vermijd de eerste twee dagen na het harsen de zon en ga ook niet onder de zonnebank. Uw huid kan daardoor blijvend lelijke verkleuringen oplopen.


Harsen Nederland
Harsen België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.