Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Homeopathie


Homeopathie informatie

Homeopathie


Allerlei onderzoeken en testen ten spijt, wordt homeopathie tot op heden door de wetenschap niet erkend als geneeswijze. Maar dat neemt niet weg dat heel veel mensen heilig geloven in de werking van homeopathische geneesmiddelen en er ook veel baat bij hebben. 75% van alle Nederlanders staat er in principe zelfs voor open.


Homeopathie is gebaseerd op de ideeën van de Duitse arts en scheikundige Samuel Hahnemann. Hij heeft in de 18e eeuw - eigenlijk per toeval - het principe van similia similibus curentur ontdekt, ook wel het gelijkheidsprincipe genoemd. Dat houdt in dat een stof die bepaalde ziekteverschijnselen kan veroorzaken, ook in staat is diezelfde verschijnselen weer te genezen. Eigenlijk zorgt het ervoor dat het lichaam zichzelf gaat herstellen. Zo staat koffie erom bekend slapeloosheid te veroorzaken, maar kan het in verdunde vorm juist slaapproblemen verhelpen. En zo zijn er nog duizenden andere toepassingen.


Alle homeopathische middelen zijn puur natuur; gemaakt van plantaardige, dierlijke of minerale producten. Er komen geen chemische middelen aan te pas en ze worden ook niet getest op dieren. Dat betekent overigens niet dat u ze altijd zonder risico’s kunt gebruiken. Sommige homeopathische middelen kunnen de werking van reguliere medicijnen beïnvloeden of verstoren. Uw eigen huisarts kan u daar meestal meer over vertellen.


Voor een beperkt aantal lichte klachten en kwalen zijn homeopathische zelfzorgmiddelen te koop bij drogisterijen en reformwinkel. Heeft u meer specifieke problemen, dan kunt u terecht bij een homeopathische therapeut of arts. Homeopaten mogen zich geen arts noemen, maar er zijn wel artsen die zich tevens bekwaamd hebben in de homeopathie. Wilt u zeker weten dat u met een professional te maken hebt, dan is het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) een goede indicatie. Zonder gedegen opleiding, medische kennis, regelmatige nascholing en een nette praktijk, kan iemand zich daar niet bij aansluiten.


Homeopathie Nederland
Homeopathie België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.