Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Voeten en Nagels » Ingegroeide nagels

Ingegroeide nagels


Ingegroeide nagels informatie

Ingegroeide Nagels


Het klinkt nog vrij onschuldig: een ingegroeide teennagel. Dat is het ook, als u er op tijd bent en de juiste maatregelen treft. Is dat niet het geval, dan kan er een fikse ontsteking ontstaan die soms alleen door een operatieve verwijdering van de nagel overgaat.


Een ingegroeide nagel komt het vaakst voor bij de grote teen en ontstaat doordat de punt of rand van de nagels krommer zijn dan normaal en op de huid drukken. Hierdoor vormt zich eelt in de nagelplooi, raakt de huid geïrriteerd en krijgt u pijnklachten. Dit stadium wordt ook wel een pseudo-ingegroeide nagel genoemd en is nog goed te behandelen door een pedicure of podoloog. Het eelt wordt dan verwijderd en de zijkanten van de nagel worden vlakker gemaakt.


Bij een werkelijk ingegroeide teennagel, is de nagel ook de huid binnengedrongen. De nagelwal raakt ontstoken en wordt dik, rood en bijzonder pijnlijk - soms zo erg dat u niet meer kunt lopen. Ook kan ‘wild vlees’ ontstaan als reactie op de infectie. In deze fase kunt u het beste naar uw huisarts gaan. Die kan allereerst de ontsteking bestrijden en vervolgens de ingroeiing behandelen. Daarbij was het vroeger noodzakelijk de nagel geheel of gedeeltelijk te verwijderen. Nu volstaat het vaak om een dun buisje onder de nagel te plaatsen, dat voorkomt dat de nagel verder in de huid groeit.


De meest voorkomende oorzaken van ingegroeide nagels zijn:

• Te smalle of te kleine schoenen.

• Verkeerd geknipte nagels: altijd recht afknippen, niet te kort of te rond!

• Afwijkende nagelvorm: heel bolle nagels groeien sneller in.

• Zweetvoeten: huid wordt weker en dus kwetsbaarder.

• Door een klap of stoot op de nagel.

• Voortdurende druk door afwijkende stand van de voet.


Ingegroeide nagels Nederland
Ingegroeide nagels België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.