Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Manicure


Manicure informatie

Het woord manicure is samengesteld uit de Latijnse woorden ‘manus’ (hand) en ‘cura’ (zorg) en betekent letterlijk handverzorging. In de volksmond verstaat men onder een manicure vaak een schoonheidsbehandeling van zowel de handen als de nagels.


Een manicure is geschikt voor alle mensen – vrouwen én mannen! – die veel belang hechten aan goed verzorgde handen. Invloeden van buitenaf als zon, kou, water of agressieve (schoonmaak)middelen kunnen de conditie van uw handen verslechteren. De gevolgen? Een droge, soms schilferige huid, broze nagels en beschadigde nagelriemen. Door zelf uw handen regelmatig te verzorgen of dat te laten doen, bij een schoonheidsspecialiste of beautysalon, is dit grotendeels te voorkomen. Het is dus zeker geen overbodige luxe!


Een gemiddelde handverzorging duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Dit is desgewenst uit te breiden met extraatjes als het aanbrengen van kunstnagels of nagelversiering. Tot de standaardbehandelingen van een manicure behoren onder andere:

• Nagel- en of handbadje met warm water of olie

• Nagels schoonmaken

• Nagelriemen masseren, opduwen en velletjes weghalen

• Nagels in model vijlen

• Nagels polijsten of aflakken

• Handpeeling, -masker of paraffinepakking

• Hand- en armmassage

• Aanbrengen van verzorgende handcrème of –olie


Hand- en nagelschimmels en andere aandoeningen kunnen besmettelijk zijn. Hygiëneregels zijn dan ook heel belangrijk wanneer u uw handen laat verzorgen. De meeste handverzorgers werken al met een persoonlijke vijlenset of kartonnen vijl. Gebeurt dit niet, dan kunt u daar gerust naar vragen. Voorkomen is immers beter dan genezen …Doet u uw eigen manicure, dan zijn daarvoor handige kant-en-klaarsetjes te koop, waarin alles zit wat u nodig heeft.


Ook mannen hebben inmiddels de manicure ontdekt. Vooral heren die met hun handen werken – in de bouw of bijvoorbeeld als hovenier – en met representatieve beroepen kunnen er veel baat bij hebben.


Manicure Nederland
Manicure België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.