Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Mesotherapie


Mesotherapie informatie

Mesotherapie is een semi-medische behandeling waarbij middels een hele serie kleine oppervlakkige injecties, lichaamseigen en natuurlijke stoffen in de huid gebracht worden. Meestal niet handmatig, maar met hulp van een soort injectiepistool; de zogenaamde mesogun. Oorspronkelijk, door een Franse arts in de vorige eeuw, ontwikkeld als behandelmethode bij sportblessures en pijnbestrijdingsmiddel. De laatste decennia herontdekt als anti-aging techniek door de cosmetische industrie.


Wetenschappelijk is (nog) niet bewezen dat mesotherapie een gunstige invloed heeft op de conditie van uw huid. Toch menen veel mensen dat deze behandeling werkt. De injecties zouden het stofwisselingsproces activeren waardoor de huid gladder en elastischer wordt. Het resultaat is een jonger en gezonder uiterlijk.


Op het gezicht en het decolleté wordt het vaakst mesotherapie toegepast, maar het kan ook ingezet worden bij:

• Snel plaatselijk afslanken – Plaatselijke injecties met de stof ‘cellulyse’ moeten de afvoer van vetcellen versnellen waardoor uw lichaamscontour verbetert. Bijvoorbeeld op de buik, dijen, billen en knieën.

• Cellulitis – Eveneens door middel van cellulyse. Door de versnelde vetafvoer verdwijnen de storende vetophopingen en ziet uw huid er gladder en strakker uit.

• Haaruitval – Haaruitval ontstaat onder andere door een tekort aan de juiste bouwstoffen in uw huid. Door deze net onder de hoofdhuid te injecteren stimuleert mesotherapie de natuurlijke haargroei.


Mesotherapie belooft geen blijvend resultaat. Na de aanvangsserie, wordt geadviseerd om de behandeling elk half tot heel jaar te herhalen. De werkzame natuurlijke hulpstoffen worden na verloop van tijd namelijk weer door het lichaam afgevoerd. Hoewel er meestal geen klachten optreden na een behandeling, kan het toch gebeuren dat u last krijgt van één van deze bijverschijnselen:

• Rode, branderige huid

• Blauwe plekjes of bloeduitstortingen

• Allergische reacties

• Infecties


Mesotherapie Nederland
Mesotherapie België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.