Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Handen en Nagels » Nagelverzorging

Nagelverzorging


Nagelverzorging informatie

De natuur heeft nagels bedacht om de zenuwuiteinden in onze vingertoppen te beschermen. Zonder nagels zou daar al snel eelt ontstaan en worden de vingertoppen ongevoelig. Daarnaast zijn mooie nagels door de eeuwen heen hét symbool geworden van vrouwelijkheid. Reden genoeg om ze goed te verzorgen!


Nagelverzorging is meer dan alleen de lengte bijhouden en af en toe eens een gekleurd lakje. Nagels en nagelriemen staan altijd bloot aan invloeden van buitenaf. Daardoor kunnen ze scheuren, breken, verkleuren, dof worden, etc. Door uw nagels regelmatig te verzorgen met de juiste producten, is dit te voorkomen en/of te herstellen. Dit kunt u – lekker luxe en pure verwennerij – laten doen bij een schoonheidspecialiste of nagelstylist, maar met deze huis-tuin-en-keukentips komt u zelf ook een heel eind.


• Vijlen, niet knippen! Vijlen stimuleert de nagelgroei en maakt ze ook steviger. En dan het liefst met een papieren vijl want die is vriendelijker voor uw nagels.

• Houd uw nagels en nagelriemen goed schoon en smeer ze dagelijks in met verzorgende crème. Daardoor ontstaat een dun beschermlaagje.

• Onmisbaar bij nagelverzorging is nagelolie. Eén keer in de week een nagelbadje, van warm water met een drupje nagelolie, doet wonderen. Vooral bij snel scheurende of splijtende nagels.

• Wilt u mooi glanzende natuurlijk nagels? Polijst ze dan voorzichtig met een papieren vijl en neem daarna een nagelbad.

• Breekbare nagels kunt u het beste rond vijlen.

• Citroensap is een goedkoop nagelverzorgingsmiddel. Een nagelbadje waaraan een paar druppels zijn toegevoegd laat de meest hardnekkige vlekken (nicotine en verkleuringen door nagellak)verdwijnen.


Weke nagels, nagels die scheuren en splijten of bijvoorbeeld nagels met groeven en witte vlekjes. Dit zijn allemaal vrij onschuldige nagelproblemen, die u zelf of met hulp van een professional door de juiste nagelverzorging kunt oplossen. Heeft u gele brokkelige nagels, rode blaasjes of pijnlijke rood opgezwollen plekken? Dan kan dit duiden op schimmelinfecties, nageleczeem of ontstekingen. Stop dan direct met uw eigen nagelverzorging en neem contact op met uw arts.


Nagelverzorging Nederland
Nagelverzorging België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.