Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Buik » Navelpiercing

Navelpiercing


Navelpiercing informatie

Een jaar of 15 gelden verschenen de eerste navelpiercings in het straatbeeld en inmiddels zijn ze er niet meer uit weg te denken. Vooral tieners en jonge vrouwen benadrukken hun navel en buik graag met een mooi sieraad. Hoewel er ook genoeg dames van in de dertig en veertig zijn die een navelpiercing laten zetten. Vaak met een speciale reden, als statement: na een moeilijke periode in hun leven of omdat ze bijvoorbeeld veel zijn afgevallen.


Wie besluit haar navel – want het zijn toch bijna altijd vrouwen – te laten piercen, kan dat het beste laten doen bij een(tattoo en) piercingstudio die volgens de hygiënerichtlijnen van de GGD werkt. Dan bent u zeker van steriele instrumenten en een hygiënische werkomgeving waardoor het risico op overdraagbare infectieziekten praktisch nihil is. Vaak wordt overigens niet de navel zelf gepiercet, maar het stukje huid vlak daarboven of daaronder. Een echt gaatje door de navel is alleen mogelijk wanneer u een uitstekende navel heeft.


Het zetten van een navelpiercing is wat betreft gevoeligheid vergelijkbaar met het schieten van een oorbel: de meeste vrouwen voelen nauwelijks pijn. Maar het genezingproces duurt veel langer omdat de kans op irritaties en ontstekingen veel groter is. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 tot 9 maanden voordat een navelpiercing volledig is genezen. Tot die tijd is het belangrijk uw piercing elke dag schoon te maken, niet te strakke kleding te dragen en er zeker niet mee te spelen.


Is het gaatje in uw navel helemaal geheeld, dan kunt u kiezen uit een grote selectie sieraden. Net als bij oorbellen is er van alles op de markt:

• Ringetjes

• Hangers

• Bolletjes

• Staafjes

Alles verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en materialen en met of zonder (glim) steentjes.


Navelpiercing Nederland
Navelpiercing België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.