Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Gezicht en Hals » Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken


Ouderdomsvlekken informatie

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken genoemd vanwege de kleur, zijn licht- tot donkerbruine verkleuringen van de huid. Ze kunnen in grootte variëren van enkele millimeters tot hooguit een paar centimeter. De medische naam is lentigo en het is een goedaardige huidafwijking die veel voorkomt bij mannen en vrouwen van middelbare en oudere leeftijd. Ongeveer 80% van alle Nederlanders van 65 jaar en ouder heeft er - in meer of mindere mate - last van.


De meeste ouderdomsvlekken komen voor in het gezicht, op handruggen en op de armen. Precies de plekken die het vaakst in de zon komen. Tussen zonlicht en levervlekken bestaat dan ook een direct verband. Wie zijn hele leven heeft liggen bakken, loopt meer kans ze te krijgen dan mensen die hun huid altijd beschermd hebben. Het komt ook meer voor bij mensen met een heel lichte gevoelige huid.


Lentigo is niet schadelijk voor uw gezondheid en hoeft daarom ook niet behandeld te worden. Maar als u de vlekken als storend en ontsierend ervaart, is er wel iets aan te doen! Dat kan op de volgende manieren:


• Camouflage – Ouderdomsvlekken verdoezelen door dagelijks een dekkende make-up aan te brengen.

• Crèmes – Er zijn een aantal speciale crèmes op de markt die beloven de plekjes minder zichtbaar te maken; de effecten zijn echter niet bewezen.

• Bleekcrèmes – Alleen verkrijgbaar op doktersrecept; tamelijk huidonvriendelijk, wel effectief.

• Stikstof – Door de vlekken aan te stippen met vloeibare stikstof (net als bij wratjes) bevriezen de huidcellen mét overtollig pigment en worden ze vervangen door nieuwe huidcellen zonder. Bij te lang doorvriezen, bestaat het gevaar van littekenvorming.

• Laser – Het wegbranden van levervlekken met laserstralen. Het risico op littekens is miniem, echter de behandeling is vrij kostbaar.


Zowel bij (bleek)crèmes als bij stikstof- en laserbehandelingen is het mogelijk dat de ouderdomsvlekken na verloop van tijd terugkomen.


Ouderdomsvlekken Nederland
Ouderdomsvlekken België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.