Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Peeling


Peeling informatie

Bij een peeling wordt letterlijk een laagje van de huid afgepeld. In de meeste gevallen gaat het om de gezichtshuid. Het is een relatief nieuwe cosmetische behandeling die oppervlakkige rimpels, huidverkleuringen en acne littekens kan verwijderen. Dat kan op verschillende manieren.


Chemische peeling

Hierbij wordt de huid behandeld met een vloeistof waaraan chemische middelen zijn toegevoegd. Die zorgen ervoor dat huidcellen afsterven. Afhankelijk van de intensiteit van uw rimpels en/of huidafwijkingen en uw wensen kunt u kiezen uit een oppervlakkige, een middeldiepe en een diepe peeling. De laatste variant wordt overigens nauwelijks meer uitgevoerd vanwege het grote risico op infecties en littekenvorming. Voor oppervlakkige peelings kunt u terecht bij schoonheidsspecialisten. Diepere peelings worden meestal uitgevoerd door huidtherapeuten of artsen in zowel reguliere ziekenhuizen als privéklinieken.


Laserpeeling

Met een Co2 laser worden huidlaagjes letterlijk verdampt. Dit is een vrij intensieve procedure, die ook enigszins pijnlijk kan zijn. U krijgt daarom vooraf vaak een plaatselijke verdoving of kalmeringsmiddel. Wordt meestal uitgevoerd in beautyklinieken door gecertificeerd personeel.


Microdermabrasie

Hierbij wordt de huid als het ware ‘gezandstraald’. Met een soort vacuümpomp worden fijne microkristallen op de huid gespoten. Daardoor laten huidcellen los, die vervolgens via het apparaat afgezogen worden. De dieptewerking is afhankelijk van de instelling van apparaat en het aantal keren dat er over hetzelfde gebied gestreken wordt. Zowel schoonheidsspecialisten als beautyklinieken werken met deze techniek.


Kruidenpeeling of scrub

De huis-tuin-en-keukenpeeling, die u zelf thuis kunt uitvoeren. Veel vrouwen doen dit regelmatig om hun gezichtshuid op te frissen; het is echter niet effectief als methode om rimpels te vermindren. Met scrub verwijdert u alleen de dode huidcellen. Een kruidenpeeling bevat ook voedingsstoffen voor uw huid en is dus ook verzorgend. Alle bekende huidverzorginglijnen hebben dit in hun assortiment.


Peeling Nederland
Peeling België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.