Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Podotherapie


Podotherapie informatie

Podotherapie


Het woord podotherapie is afgeleid van het Griekse podos, wat voet betekent. Het wordt specifiek ingezet bij voetklachten, maar kan ook helpen om algemene problemen aan het bewegingsapparaat te voorkomen of verhelpen. Mits deze veroorzaakt worden door een afwijkend functioneren van de voeten.


Sinds 1982 is podotherapie een beschermd beroep. Dat houdt in dat iemand zich alleen podotherapeut mag noemen wanneer hij of zij de vierjarige Hbo-opleiding met succes heeft afgerond. Het is bovendien een paramedisch beroep, waardoor uitsluitend behandeld wordt na verwijzing door een huisarts of specialist. Een podotherapeut heeft dus de nodige (medische) kennis in huis om te kunnen diagnosticeren, een behandelplan op te stellen en dat vervolgens ook uit te voeren. Een erkende podotherapeut is makkelijk te herkennen: die is bijna altijd aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).


Podotherapie kan onder meer helpen bij de volgende klachten:

• Standafwijkingen aan voeten, tenen en nagels. Denk daarbij aan bijvoorbeeld platvoeten, hamertenen en ingegroeide nagels.

• Klachten aan enkels, knieën, heupen, rug, schouders en nek. Die worden vaak veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten of door een verkeerde manier van lopen.

• Specifieke voetklachten bij diabetes- en reumapatiënten

• Druk- en wrijvingsplekken door overbelasting

• Overmatige eeltvorming en hardnekkige likdoorns

• Sportblessures


Waar de podotherapie precies uit bestaat is per geval verschillend. Dat ligt aan de stand van uw voeten, de aard en de ernst van uw klachten. Soms volstaat de therapie met een medische of instrumentale behandeling van uw huid of nagelproblemen. Een andere keer zijn hulpmiddelen als protheses, ortheses of nagelbeugels noodzakelijk. Die worden dan speciaal voor u op maat gemaakt. Het komt ook de behandeling volstaat met voorlichting over een betere houding of advies over het juiste schoeisel.


Podotherapie Nederland
Podotherapie België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.