Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Voeten en Nagels » Schimmelnagels

Schimmelnagels


Schimmelnagels informatie

Schimmelnagels


Een schimmelnagel wordt ook wel kalknagel genoemd en wordt veroorzaakt door infectie met een schimmelsoort of gist. In de meeste gevallen gaat het om dezelfde veelvoorkomende huidschimmels (dermatofyten) als bij voetschimmel oftewel zwemmerseczeem. Ongeveer 5% van de totale Nederlandse bevolking heeft er last van en het komt voornamelijk voor op teennagels.


De eerste verschijnselen die wijzen op een schimmelnagel zijn geelwitte verkleuringen, die later bruin kunnen worden. Verder wordt de nagel dikker en bobbeliger door hoornvorming onder de nagelplaat en kan (deels) loslaten. De nagel verbrokkelt als het ware. Medisch gezien, is een kalknagel meestal niet schadelijk voor uw gezondheid. Behalve bij mensen met diabetes en wondroosinfecties of wanneer de infectie uw nagelriemen en tenen aantast.


Ook al kan een schimmelnagel geen kwaad, het kan toch erg hinderlijk en zelfs pijnlijk zijn. Bovendien ziet zo’n gele brokkelige nagel er niet echt aantrekkelijk uit. Daarom willen veel mensen er toch iets aan doen. Probleem is dat het enige wat echt werkt, een langdurige, soms maandenlange, medicijnkuur is die de schimmels van binnenuit bestrijdt. Niet alle artsen schrijven dit puur vanwege cosmetische redenen voor. De anti-schimmelmiddelen die u bij de drogist kunt kopen werken alleen van buitenaf en dringen vaak niet voldoende door in de nagelplaat.


Zaak is dus het ontstaan van kalknagels zoveel mogelijk te voorkomen. Wat kunt u doen?

• Gebruik niet teveel zeep en spoel het vooral goed af.

• Droog uw voeten altijd goed af, vooral ook tussen de tenen

• Draag schoenen met voldoende ruimte en van ventilerend materiaal

• Wissel regelmatig van schoenen zodat ze kunnen luchten en drogen

• Draag schone sokken van vochtopnemende stof

• Loop liever op badslippers in plaats van op blote voeten. Vooral in openbare ruimtes want de schimmels zijn erg besmettelijk.


Schimmelnagels Nederland
Schimmelnagels België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.