Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Spataders


Spataders informatie

Spataders zijn niets anders dan verwijdde aderen en komen met name voor op de benen. Ze zijn te herkennen aan de kronkelige blauwe verdikkingen vlak onder de huid. Vaak voelt u er helemaal niks van, maar het kan ook voorkomen dat ze pijn doen, jeuken of een heel zwaar gevoel geven. In sommige gevallen kunnen spataders leiden tot aderontstekingen of –bloedingen. Er zijn een aantal oorzaken bekend:

• Erfelijke aanleg

• Geslacht – vrouwen lopen meer risico dan mannen

• Zwangerschap

• Trombose

• Een staand beroep


De verwijdingen ontstaan doordat de kleppen in uw aderen niet goed functioneren. Die zorgen ervoor dat het bloed, dat vanuit uw tenen weer naar uw hart wordt gepompt, niet naar beneden zakt. Gebeurt dit wel, dan komt er teveel druk op het bloedvat en zet de ader uit. Bij een te grote uitrekking kan de (elastische)ader niet meer in de oorspronkelijke vorm terugveren en spreekt men van een spatader.


Wanneer het medisch noodzakelijk is, worden uw spataders sowieso behandeld op doktersadvies. Maar ook als ze alleen een cosmetisch probleem vormen, kunt u ze laten weghalen door een chirurg of dermatoloog. Dat kan op een aantal manieren:


Sclerotherapie

Ook wel het wegspuiten van spataders genoemd. Op meerdere plaatsen wordt een speciale vloeistof in de spatader gespoten die ervoor zorgt dat de vaatwanden verschrompelen en dus niet meer uit kunnen zetten.


Operatie

Hierbij wordt de ader in zijn geheel operatief verwijderd. Dit zogeheten ‘strippen’ wordt onder algehele narcose of een ruggenprik uitgevoerd.


Lasertherapie

Nieuwste wijze van spataderverwijdering waarbij laserlicht gebruikt wordt om de spatader van binnenuit dicht te branden.


Behoort u tot één van de risicogroepen, dan zijn er een paar dingen die u kunt doen om het ontstaan van spataders tegen te gaan. Veel bewegen is goed om de bloedsomloop te bevorderen, en dan vooral wandelen en fietsen. Het dragen van steunkousen kan helpen evenals het slikken van voedingssupplementen die de bloedcirculatie stimuleren.


Spataders Nederland
Spataders België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.