Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Steelwratjes


Steelwratjes informatie

Ondanks de naam behoren steelwratjes niet tot de wrattenfamilie. Ze worden namelijk niet veroorzaakt door een virus – zoals echte wratjes – maar ontstaan spontaan. De medische naam voor steelwratjes is fibromen. Andere namen zijn skin-tags (huidaanhangsels) of acrochordon.


Steelwratjes zijn goedaardige bindweefseltumoren die een voorkeur hebben voor het gezicht (de oogleden), de hals, de oksels en de liezen. Ze zien eruit als slappe bobbeltjes op uw huid, soms letterlijk op een steeltje. Meestal hebben ze dezelfde kleur als uw huid of zijn ze lichtbruin. Ze komen veel voor, bij zowel mannen als vrouwen, af en toe zelfs met tientallen tegelijk.


Hoe fibromen precies ontstaan is nog onduidelijk. Vooralsnog is er dan ook niets wat u kunt doen om ze te voorkomen. Wat eventueel een rol kan spelen is:

• Genetische aanleg

• Leeftijd – ze komen alleen voor bij volwassenen

• Overgewicht

• Hormonen – veel vrouwen krijgen ze na de menopauze

• Schuring tegen kleding

• Contact met sieraden


Hoewel steelwratjes geen gevaar vormen voor de gezondheid, laten veel mensen ze toch verwijderen. Vooral als ze op duidelijk zichtbare plaatsen zitten of als het er meerdere bij elkaar zijn, kunnen fibromen heel ontsierend zijn. Bovendien kunnen ze irriteren, vooral in de liezen en in de oksels. Een huisarts of dermatoloog kan ze heel eenvoudig verwijderen door ze met een speciaal schaartje af te knippen. Daar voelt u nauwelijks iets van. U kunt ze ook weg laten halen door middel van elektrocoagulatie bij een schoonheidspecialiste. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Met een luselektrode of een dunne naald onder zwakstroom wordt het steeltje doorgebrand en laat het wratje los.


Steelwratjes Nederland
Steelwratjes België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.