Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Buik » Striae behandeling

Striae behandeling


Striae behandeling informatie

Striae worden ook wel zwangerschapsstrepen genoemd. Omdat veel zwangere vrouwen – door de snelle groei van hun buik - op een gegeven moment last krijgen van deze lijnvormige littekens. Maar in principe kan iedereen striae ontwikkelen. De strepen ontstaan namelijk op lichaamsdelen die te snel groeien of dikker worden. De huid kan dat proces niet meer bijhouden waardoor het onderhuidse bindweefsel scheurt. Veelvoorkomende plekken:

• Buik

• Bovenbenen

• Borsten

• Binnenkant bovenarmen

• Dijen


Gevaarlijk voor de gezondheid is striae niet. Toch zijn veel mensen op zoek naar een effectieve striae behandeling omdat ze de strepen ontsierend vinden.

Allereerst het slechte nieuws: er is geen enkele striae behandeling die uw littekens helemaal laat verdwijnen. En nu het goede nieuws: de – aanvankelijk opvallend roodbruine – strepen worden na verloop van tijd huidkleurig en vallen dus minder op. Daarnaast zijn er een aantal technieken om ook deze lichtere littekens te vervagen.


Microdermabrasie

Een speciaal apparaat schuurt door middel van microkristallen laagjes huid weg. Hierdoor wordt de productie van collageen gestimuleerd en ziet uw huid er gladder en strakker uit. Werkt het beste op ‘verse striae’ en er zijn meestal meerdere striae behandelingen nodig.


Laser of flitslicht

Door laserlicht en intensief flitslicht warmt uw huid op en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen van binnenuit gestimuleerd. Let op: kan bij verkeerd gebruik juist extra littekens veroorzaken door verbranding!


Bindweefselmassage/endermologie

Intensieve dieptemassage waardoor de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt. Onderhuidse verklevingen zouden hierdoor losraken, waarna het bindweefsel zichzelf kan vernieuwen.


Infrarood licht

Striae behandeling waarbij het speciale infrarode licht zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en meer elasticiteit. Gewoon, door plaats te nemen in een infrarood cabine of door plaatselijke behandeling met een speciaal apparaat.


De werking van deze striae behandelingen is overigens niet wetenschappelijk bewezen. Het kan dus heel goed dat de beloofde resultaten bij u tegenvallen of zelfs helemaal wegblijven.


Striae behandeling Nederland
Striae behandeling België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.