Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Borst - Borstkas » Striae behandeling

Striae behandeling


Striae behandeling informatie

Striae is zelf onschuldig maar wordt door veel mensen als storend ervaren. Striae ontstaat door een te grote spanning op de huid die door een relatief snelle groei veroorzaakt wordt. Als gevolg hiervaan onstaan er paars/rode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. De strepen lopen vrijwel parallel aan elkaar en zigzaggend. Striae heeft een verhoogde kans op onstaan bij: zwangeren (buik en borsten), pubers (dijen, billen en borsten), mensen met overgewicht (buik, dijen, binnenzijde bovenbenen, bovenarmen), bodybuilders (armen, bovenbenen en borsten) en bij mensen die gebruik maken van corticosteriden (zalf/ prednison).

Striae verwijderen is moeilijk echter zijn er verschillende behandelingen die in verschillende mate een oplossing bieden. Het resultaat is mede afhankelijk van de samenstelling van de huid, reactie op behandeling en hoe lang de striae al aanwezig is. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer het gaat om zeer recente lijnen dat wil zeggen minder dan een jaar.

1. Microdermabrasie

Met behulp van microdermabrasie wordt het bovenste gedeelte van de huidlaag afgenomen en vernieuwd. Het is sterker dan een gewone peeling, maar minder sterk dan een chemische peeling. Echter zit de oorsprong van striae in de onderliggende huidlagen en deze worden niet bereikt met behulp van microdermabrasie. Het is namelijk niet zo dat met behulp van deze behandeling er steeds een laag van de huid wordt verwijdert totdat men in de onderliggende lagen van de huid terecht komt. Het resultaat dat wel bereikt kan worden met deze behandeling is dat de lijnen van de striae licht zullen vervagen en de structuur van de huid zachter zal aanvoelen.

2. Fraxel laser

Deze laser maakt duizenden kleine gaatjes in de huid, deze gaatjes worden omgeven door gezond huidweefsel dat ervoor zorgt dat de kleine gaatjes met nieuw collageen worden aangevuld. De behandeling is bijzonder pijnlijk, maar het resultaat van de behandeling met de Fraxek laser is direct waarneembaar en zal in de eerste zes maanden erna nog verbeteren. Het is niet mogelijk om striae in zijn geheel te verwijderen.

Het meest optimale resultaat om striae te verwijderen wordt bereikt met een combinatie van de Fraxel laser en een Titan laserbehandeling.

3. Titan laser

Hierbij wordt met behulp van infrarood licht de lederhuid diep onder het huidoppervlak opgewarmd. Hierdoor treedt er een samentrekking van het collageen op zodat dit resulteert in een strakkere huid. De resultaten zijn wisselend, in sommige gevallen verdwijnt de striae bijna in zijn geheel voor anderen heeft dit bijna tot geen resultaat. Na de behandeling met de titan laser kunnen er blaren onstaan, de behandeling zelf is pijnloos

Het meest optimale resultaat om striae te verwijderen wordt bereikt met een combinatie van de Fraxel laser en een Titan laserbehandeling.


4. IPL

De IPL (Intense Pulsed Light) is een flitslamp die lichtflitsen omzet in warmte. Met deze behandeling wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en de stofwisseling van de huidcellen verbetert. Met behulp van de IPL zal striae vervagen en versoepelen, het zal echter niet in zijn geheel verwijdert kunnen worden. De behandeling met IPL is pijnloos.

5. Lightwave LED

Bij de lightwave LED wordt gebruikt gemaakt van rood- en infrarood licht die de doorbloeding en de celfunctie van de huid vermeerderen. Deze behandeling is ook effectief voor striae die al langer bestaan. Het resultaat is een huid met minder striae die geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen en een gladde en soepele huid. De behandeling met de lightwave LED is pijnloos. Omdat de behandeling nog relatief nieuw is is deze nog niet gangbaar in Nederland en Belgie.

6. Chemische peelings

Met behulp van een chemische peeling wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd en verdwijnen de bovenste huidcellen. De bekendste chemische peelingen zijn TCA en fenol. Het resultaat van een chemische peeling wordt geleidelijk zichtbaar, echter kan de striae niet volledig verwijderd worden. Een chemische peeling heeft nagenoeg geen effect wanneer deze wordt uitgevoerd op een groter oppervlak (dijen en billen).

De behandeling is tevens erg pijnlijk en zal slechts na enkele dagen verminderen. Gebruik van pijnstillers is hierbij niet aan te raden omdat ze het herstel van de huid kunnen tegenwerken en zelfs bloedingen kunnen veroorzaken.

7. Endormologie

Bij endormologie krijgt de huid een bindweefselmassage die de bloedcirculatie verbetert en de huidfuncties gestimuleerd worden. Het wordt veelal ingezet tegen cellulite maar is ook bruikbaar voor striae. Het maakt de huid steviger en vervaagt in dit geval striae.

Het resultaat is minimaal voor striae voor cellulite is het wel een effectief middel.

8. Mesotherapie

Met behulp van injectering in de huid van werkzame stoffen zoals: hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren, antioxidanten en nucleinezuren wordt de celvernieuwing van de huid geactiveerd en de gezondheid van de huid verbetert. Striae zal hierdoor licht vervagen en dient vooral ter aanvulling op bovengenoemde behandelingen zoals microdermabrasie en een chemische peeling.

 


Striae behandeling Nederland
Striae behandeling België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.