Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Tandkristal


Tandkristal informatie

Een letterlijk schitterende lach is nu voor iedereen binnen handbereik. Dat kost hooguit een paar tientjes en is ook nog eens binnen 10 minuten te realiseren. Hoe? Heel eenvoudig, door een tandkristal op één van uw tanden te laten plaatsen.


Een tandkristal is een klein kristalletje – meestal van Swarovski – dat met beugellijm op uw tand vastgeplakt wordt. Dit is een speciale lijm die uw tandglazuur niet aantast en ook door orthodontisten wordt gebruikt om vaste beugels aan te brengen. De kristallen zijn er in allerlei kleurtjes en vormen. Voor wie echt luxe wil doen zijn er zelfs steentjes van goud of witgoud. U mag helemaal zelf bepalen welke tand u wilt versieren. In principe zijn alle tanden geschikt zolang er maar geen beschadigingen op zitten. Oók mogelijk op stifttanden en over facings.


Een tandkristal is tijdelijk en blijft gemiddeld 1 tot 12 maanden zitten. Afhankelijk van de structuur van uw tand en of u er een beetje voorzichtig mee omgaat. Dat wil zeggen: niet te hard poetsen, niet aan het sieraad pulken en oppassen met het eten van stokbrood, harde appels, etc. En bent u er eerder flauw van, dan kan het heel eenvoudig weer verwijderd worden.


Het aanbrengen en verwijderen van tandkristallen kunt u laten doen door een schoonheidsspecialiste, bij een beauty- of nagelsalon en zelfs bij sommige tandartsen. De geselecteerde tand wordt eerst extra gereinigd, waarna het tandkristal erop gelijmd wordt. Om de lijm goed te laten drogen is het belangrijk dat u:

• de eerste 2 uur niet drinkt, eet of rookt.

• koolzuurhoudende dranken vermijdt gedurende 24 uur.

• pas na 12 uur uw tanden weer poetst.

Soms wordt de lijm met een (blauwe) tandartslamp terplekke uitgehard. In dat geval hoeft u deze regels niet in acht te nemen.


Tandkristal Nederland
Tandkristal België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.