Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Stijl- en kleuradvies » Visagist - Visagie

Visagist - Visagie


Visagist - Visagie informatie

Vakkundige make-up - Visagie - Visagist


Een visagist wordt ook wel een ‘make-up artist’ genoemd en houdt zich bezig met het perfectioneren van uw gelaatstrekken door middel van make-up. De term visagie is dan ook afgeleid van het Franse woord voor gezicht: visage. Vaak wordt dit vakgebied gecombineerd met hairstyling zodat er totaalpakket aangeboden kan worden.


Al sinds de tijd van Cleopatra – en misschien nog wel langer geleden – gebruiken mensen make-up om zichzelf mooier te maken. Vooral vrouwen maken vaak behoorlijk veel werk van hun uiterlijk en kunnen erg ontevreden zijn over hun minder sterke punten. Een visagist kan u precies vertellen én voordoen hoe u die kunt camoufleren en de aandacht kunt verleggen naar uw mooie kanten. Er is namelijk veel meer mogelijk dan alleen mascara en dat eeuwige lijntje onder uw ogen (niet doen!).


Om een vakkundige make-up te kunnen aanbrengen is goede kennis van de producten een basisvereiste. Verder weet een visagist alles over de verschillende types huid, kleurgebruik en kent alle tips en trucks om te spelen met uw gezichtsvorm. Een deel van deze kunde komt uit de praktijk door eindeloos te oefenen, maar het merendeel leert hij of zij op één van de specifieke visagie-opleidingen die Nederland telt.


Wilt u eens een professionele fotoshoot laten doen voor later? Heeft u misschien een spetterende party waarop u helemaal glamorous voor de dag wilt komen? Of gaat u trouwen? Allemaal gelegenheden waarvoor een visagist uw make-up tot in de puntjes kan verzorgen. Maar u kunt er ook terecht voor adviezen over uw dagelijkse make-up. Hoe u uw hangende oogleden het beste op kunt maken of met blush uw gezichtsvorm kunt bijwerken. En wat te doen of juist niet te doen wanneer u brildragend bent.


Visagist - Visagie Nederland
Visagist - Visagie België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.