Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Voetmassage


Voetmassage informatie

Voetmassage


Hoe vaak krijgt u nu een voetmassage? Eén keer per maand? Drie keer per jaar? Of helemaal nooit? Onze voeten behoren tot de meest genegeerde lichaamsdelen, we vinden ze eigenlijk niet zo interessant. Terwijl ze toch heel nuttig werk doen: ze houden ons – soms letterlijk - hele dagen staande en we lopen er overal mee naartoe. En daarbij maken we het ze niet altijd even gemakkelijk, door het dragen van ongemakkelijke schoenen met hoge hakken, punten en zonder voetbed. Regelmatig een beloning in de vorm van een voetmassage kan ons onderstel wel gebruiken.


Een voetmassage zorgt in de eerste plaats natuurlijk voor een heerlijk ontspannen gevoel, dat in uw hele lichaam merkbaar is. Stress en slaapproblemen kunnen er soms door verminderen. Verder stimuleert het de bloedsomloop – geen koude voeten meer! – en houdt het de gewrichten in uw voeten soepel en beweeglijk.


Partners, vrienden en familieleden worden vaak ingezet als voetmasseurs. Maar als die niet willen, kunt u ook naar een professional gaan. Pedicures bieden soms voetmassages aan na een behandeling en ook bij gewone masseurs of een voetreflexzonetherapeut kunt u terecht voor voetverwennerij. Zelf masseren kan uiteraard ook; met zogenaamde voetrollers bijvoorbeeld, en speciale voetmassageapparaten of heel gewoon met de hand. Een paar tips:


• Zorg dat u makkelijk en prettig zit (rug ondersteunen)en draag losse kleding

• Schud uw voeten goed los en wrijf ze in met crème of lotion

• Duw uw tenen achtereenvolgens naar achteren en naar voren

• Begin met masseren aan de onderkant van uw voet: sla geen plekje over, dus óók tussen uw tenen.

• Verleg uw aandacht naar het gebied rondom de achillespees

• Wrijf met uw vingers aan de bovenkant van uw voet over uw voetbotjes

• En trek tot slot, voorzichtig, één voor één aan uw tenen.


Voetmassage Nederland
Voetmassage België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.