Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Beauty & Wellness » Voeten en Nagels » Voetreflexbehandeling

Voetreflexbehandeling


Voetreflexbehandeling informatie

Voetreflexbehandeling

Een voetreflexbehandeling is een soort drukpuntmassage van de voeten. De pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze voetreflexologie of reflexzonetherapie, gaat ervan uit dat alle organen en lichaamsdelen door middel van energiebanen in verbinding staan met bepaalde punten – de zogenaamde reflexzones - op de voeten. Dat kan onder de voet zijn, er bovenop, maar ook aan de binnen- en buitenkant van de voeten. Zo zitten er in uw voetholtes plekken die direct corresponderen met uw blaas en dunne darm. Terwijl bovenop uw grote teen drukpunten zitten voor uw neus, boven- en onderkaak.


In de eerste plaats is een voetreflexbehandeling een uiterst ontspannende voetmassage, die ervoor zorgt dat de doorbloeding in uw voeten en onderbeen gestimuleerd wordt. Ten tweede wordt het vaak aangeprezen als middel om diverse kwalen in het hele lichaam op te sporen en helpen op te lossen. Volgens beoefenaars van voetreflexologie hebben lichaam en geest een zodanige relatie dat ze één geheel vormen. Is de balans zoek? Dan worden energiestromen in het lichaam geblokkeerd en kunnen pijn en andere lichamelijke klachten of ziektes ontstaan. Doelgerichte massage van de voeten ofwel een voetreflexbehandeling, zou de energiestroom weer op gang brengen, afvalstoffen afvoeren en daardoor lichaam en geest weer in evenwicht brengen.


Stress, slaapproblemen, maar ook reuma, spijsverteringsstoornissen, prostaatproblemen en rugklachten; het kan allemaal verlicht of opgelost worden met een voetreflexbehandeling. Tenminste, volgens veel reflexzonetherapeuten. De medische wetenschap denkt daar echter anders over. Het is namelijk nooit bewezen dat zones op de voeten overeenkomen met lichaamsdelen en organen. Natuurlijk staat het een ieder vrij om te geloven in wat hij of zij wil, speel echter geen spelletjes met uw gezondheid! Heeft u werkelijk ernstige klachten, ga dan eerst langs een reguliere arts. Die kan een duidelijke diagnose stellen en u daarvoor behandelen. Daarnaast kunt u, indien niet afgeraden door uw arts, aanvullende voetreflexbehandelingen ondergaan.

 


Voetreflexbehandeling Nederland
Voetreflexbehandeling België
Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Onafhankelijk

Kliniekoverzicht.nl is volledig objectief en onafhankelijk.

Sommige klinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.