Home » Mannen » Sterilisatie

Sterilisatie

Vasectomie - Sterilisatie voor de man

Het Latijnse woord voor sterilisatie bij de man is vasectomie. Bij deze ingreep worden beide zaadleiders operatief onderbroken. Door onderbreking van de zaadleiders wordt het zaadtransport vanuit de zaadballen geblokkeerd. Deze ingreep maakt de door u gewenste onvruchtbaarheid mogelijk. Vasectomie is in principe onherroepelijk en is daarom alleen een goede keuze wanneer u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt.

Seksleven

Een sterilisatie heeft geen invloed op uw seksleven. U kunt geen kinderen (meer) verwekken, maar u kunt net als voorheen een erectie en een orgasme met zaadlozing krijgen. Bij deze zaadlozing zijn er na sterilisatie echter geen zaadcellen meer in de zaadvloeistof aanwezig.

De ingreep

Onder plaatselijke verdoving maakt de arts een klein sneetje links en rechts in de balzak en zoekt daarna beide zaadleiders op. Vervolgens wordt van beide zaadleiders een stukje verwijderd waarna de uiteinden worden onderbonden. Tijdens de ingreep kunt u een wat trekkend gevoel in de liezen waarnemen. Dat komt omdat daar de zaadleiders doorheen lopen. De huid van de balzak wordt gesloten met oplosbare hechtingen. De gehele ingreep duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Na de ingreep

Wanneer de verdoving is uitgewerkt kan het gebied rond de balzak en de liezen gevoelig worden. Zonodig kunt u een pijnstiller nemen, zoals Paracetamol tabletten van 500 mgr., 4 tot 6 tabletten per etmaal. Nuttige adviezen: Het is aanbevolen om de balzak voor de ingreep te scheren. Om bloedingen te voorkomen, adviseren wij om het de eerste dag rustig aan te doen. Vermijd de eerste dagen na de ingreep zwaar werk. Ga ook niet sporten of zwaar tillen en wacht met fietsen tot de wondjes genezen zijn. Verder raden wij u aan om niet in bad te gaan of langdurig te douchen. Een korte douche zonder gebruik van zeep op de plaats van de ingreep kan geen kwaad.

Niet meteen steriel

Na de ingreep bent u niet meteen steriel. Er zitten als het ware nog zaadcellen in de “pijplijn”. Na ongeveer 20 zaadlozingen zijn er meestal geen zaadcellen meer in de zaadvloeistof aanwezig. Om dat te kunnen vaststellen wordt uw sperma gecontroleerd. Onderzoek sperma: Uw sperma wordt 10 tot 12 weken na de ingreep gecontroleerd op de aanwezigheid van zaadcellen. Hiervoor krijgt u na de ingreep van de assistente van de behandelkamers schriftelijke instructies en een potje mee. Wij wijzen u er nu vast op dat het onderzoeksresultaat alleen betrouwbaar is wanneer wij uw sperma binnen twee uur na lozing in het laboratorium hebben. U kunt pas veilig stoppen met het gebruik van voorbehoedmiddelen als er bij het onderzoek van uw sperma geen zaadcellen meer gevonden zijn.

Complicaties

Wondinfecties en nabloedingen komen zelden voor. Geringe blauwverkleuring van de balzak of aan de basis van de penis is normaal. Ook een druppeltje bloed uit de wondjes is niet verontrustend. Dit gaat vanzelf over.

Tot Slot

Er is een uiterst geringe kans dat de uiteinden van de zaadleiders weer aan elkaar groeien zodat er opnieuw doorgankelijkheid en daardoor vruchtbaarheid ontstaat. Dit spontane herstel van de vruchtbaarheid treedt in ± 0,003% van de gevallen op. Sterilisatie bij de man mag nog steeds als de meest veilige vorm van anticonceptie worden beschouwd.

Info aanvragen over Sterilisatie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Sterilisatie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Sterilisatie voor en na foto's

Meer weten over Sterilisatie klinieken en tarieven?Deel deze Sterilisatie voor en na foto's

Stel uw vraag over Sterilisatie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Sterilisatie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Sterilisatie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Sterilisatie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven