Home » Huidbehandelingen » Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die zich manifesteert door rode, ruwaanvoelende plekken, bedekt met witte schilfers. In een psoriasisletsel verloopt de celdeling in de groeilaag van de opperhuid vijf- tot achtmaal sneller dan normaal. Het is een chro­nische ziekte waarvan het verloop onvoor­spelbaar is; periodes van verbetering en verslechtering wis­selen elkaar af. Psoriasis is erfelijk in "aanleg" wat betekent dat je met de aanleg geboren wordt, maar dat wil niet zeggen dat je automatisch psoriasis zal ontwikkelen tijdens je leven. Uit­lokkende factoren voor psoria­sis kunnen zijn: kwetsu­ren, ongun­stig klimaat, bepaalde medicij­nen, een infectie, stress... Geschat wordt dat ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking aan psoriasis lijdt, dat zijn ongeveer 300 000 mensen. De oorzaak van het ontstaan van psoriasis is tot nu toe maar gedeeltelijk bekend. Zeker is, dat de aanleg tot het krijgen van psoriasis erfelijk is. Of, wanneer, en in welke mate iemand met de erfelijke aanleg de ziekte ook werkelijk krijgt is niet erfelijk bepaald. Zo is het mogelijk, dat geen van beide ouders psoriasis heeft of heeft gehad, terwijl zich de ziekte wel bij hun kind ontwikkelt. Als beide ouders de erfelijke aanleg hebben, zullen 60% tot 70% van de kinderen deze ook hebben. Als één ouder de aanleg heeft, hebben de kinderen 30% kans deze aanleg ook te hebben. Om de ziekte ook werkelijk te krijgen spelen naast de erfelijke aanleg andere, voor een deel nog onbekende, factoren een rol. Deze uitlokkende factoren kunnen velerlei zijn: verwondingen van de huid, drukplekken op de huid, psychische stress, alcohol en medicijnen, infectieziekten, stofwisselingsziekten, hormonale factoren enz.

Info aanvragen over Psoriasis

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Psoriasis of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Psoriasis voor en na foto's

Meer weten over Psoriasis klinieken en tarieven?Deel deze Psoriasis voor en na foto's

Stel uw vraag over Psoriasis en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Psoriasis !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Psoriasis te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Psoriasis wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven