Home » Gezicht » Snurken

Snurken

Snurken - Slaapapneu - Apneu

Snurken of ook slaapapneu genoemd, is een brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen. Het klinkt vaak zo hard, dat partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben. Bijna de helft van de mensen snurkt wel eens, de meesten gelukkig niet zo hard. Snurken komt voor bij alle leeftijden. Meestal treedt snurken voor het eerst op tussen het dertigste en veertigste levensjaar. In sommige families begint het snurken al rond het twintigste jaar; dit ligt waarschijnlijk aan een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

Oorzaak snurken - slaapapneu

Door vernauwing van de luchtweg kan de luchtstroom bij het ademhalen gaan trillen, dit kan leiden tot het snurken.

Hoe ontstaat slaapapneu?

Als u inademt, gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar uw longen. Bij het begin van uw luchtpijp zitten uw stembanden. Als de luchtweg in het traject te nauw is tussen uw neusgaten en uw stembanden, gaat u snurken. Er ontstaat onderdruk in de luchtpijp en het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte worden naar elkaar toe gezogen. Dit veroorzaakt de inadem-snurk. Bij het uitademen worden deze delen door de overdruk in de luchtpijp juist uit elkaar geduwd. Dan ontstaat de uitadem-snurk (alsof er een ballon leegloopt).

Oudere mensen snurken vaker en harder dan jongere. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel. De doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor dus kleiner. Bovendien worden slijmvliezen, net als de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Een aantal behandelvormen opeen rij

- SnörEx

De SnörEx® anti snurk apparaat is een enkelvoudig mondstuk dat bestaat uit een kunstof verhemelteplaatje met centraal daarin geïntegreerd een beweegbare beugel met pelotte (tongplaatje). De verhemelteplaat ondersteunt het weke verhemelte en voorkomt hiermee dat het tijdens uw slaap met uw ademhaling kan meetrillen. De beweegbare beugel met pelotte ondersteunt de tong waardaar deze niet achterwaarts de mond in kan zakken, en de luchtweg kan verkleinen. Doordat de luchtweg vrij blijft, kunt u ongehinderd ademhalen, en blijft hinderlijk snurkgeluid achterwege omdat door de ondersteuning verslapt spierweefsel in de mond niet meer kan meetrillen met uw in en uitgaande luchtstroom/ ademhaling. De SnörEx® heeft slechts de afmeting van uw eigen verhemelte en is dus niet groter dan het gebied achter uw voortanden en tussen uw kiezen.

- De ASA

De ASA is een ééndelige antisnurkbeugel (monoblock MRA) van kunsthars. Iedere ASA wordt speciaal op maat gemaakt. Bij 96% van de ASA gebruikers neemt het snurken geheel of grotendeels af. De ASA is niet nieuw, in Nederland wordt de antisnurkbeugel al sinds 1991 met succes toegepast en in de Verenigde Staten meer dan 20 jaar. Medisch specialisten van steeds meer ziekenhuizen verwijzen patiënten naar ons centrum voor een ASA. De ASA wordt aangemeten zonder operatieve ingreep of veranderingen aan uw lichaam. De ASA is niet breukgevoelig en zeer comfortabel in gebruik.

Hoe werkt de ASA?
De ASA houdt uw luchtweg vrij waardoor het snurken geheel of grotendeels verdwijnt. Dit komt omdat de ASA de onderkaak iets naar voren brengt, waardoor de luchtwegen gewoon geopend blijven. De afstand tussen uw onder- en bovenkaak wordt slechts enkele millimeters vergroot zodat u het dragen nauwelijks voelt en niet ziet. U mag op uw rug slapen als u wilt. U kunt met de mond open of dicht slapen en dus ook gewoon door de mond ademen. De ASA gaat ook tandenknarsen tegen.

Info aanvragen over Snurken

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Snurken of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Snurken voor en na foto's

Meer weten over Snurken klinieken en tarieven?Deel deze Snurken voor en na foto's

Stel uw vraag over Snurken en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Snurken !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Snurken te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Snurken wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven