Home » Verzekerde zorg » Nek- en Schouderpijn

Nek- en Schouderpijn

Nekpijn - Schouderpijn

Chronische (d.w.z. langer dan 6 maanden bestaande) nek- en schouderpijn komt veel voor. In veel gevallen kan een duidelijke oorzaak niet gevonden geworden. Soms worden op röntgenfoto of scans verschijnselen van 'slijtage' gevonden. Het is dan echter niet bewezen dat deze dan ook de oorzaak van de klachten zijn. Slijtage-verschijnselen komen namelijk ook veel voor bij mensen die helemaal geen pijnklachten hebben.

Zoals ook voor alle andere soorten van chronische pijn geldt dat nekpijn en/of schouderpijn behandeld kan worden met een van de 4 pijnbehandelingen. Echter een simpele afdoende behandeling is er niet. Zenuwblokkades en pijnstillers kunnen effectief zijn, maar zijn ook vaak teleurstellend. TENS en pijn-programma's kunnen in een aantal gevallen zinvol zijn. Welke behandeling het meest effectief is, is niet bekend. Wel is het zeer belangrijk dat men in beweging blijft. In die zin lijkt het volgen van een pijn-programma de meeste vruchten af te werpen.

Vanwege het specifiek karakter, wordt de 'whiplash' hieronder apart behandeld.

Whiplash
De term whiplash werd voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse arts dr. Harold Crowe in 1928. Hij deed dit toen hij de achter-voorwaartse slingerbeweging van het hoofd beschreef als gevolg van een aanrijding van achteren.

In de jaren daarna is de term whiplash een eigen leven gaan leiden en werd te pas en te onpas gebruikt voor allerlei letsel aan de halswervelkolom. Het woord whiplash betekent letterlijk 'zweepslag'. Met whiplash wordt alleen de plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp bedoeld, die tijdens het ongeval wordt gemaakt. Door het ongeval kunt u een nekverstuiking hebben opgelopen, ook wel whiplashletsel genoemd.

De meeste mensen lopen een nekverstuiking op door aanrijdingen en vooral bij kop-staatbotsingen (minstens 15000 aanrijdingen per jaar). Maar een nekverstuiking kan ook ontstaan door sportongelukken, bedrijfsongevallen, misdrijven of gewoon door een ongelukje thuis, waarbij beschadigingen kunnen optreden in de weke delen, spieren, banden en gewrichten in de nekstreek. Soms kunnen door het ongeval ook gebieden in de hersenstam, ruggenmerg en hersenzenuwen beschadigd raken. Bij een nekverstuiking kan dus ook mild hersenletsel optreden.

Het is vooraf onduidelijk hoe het klachtenpatroon zich ontwikkelt. Het herstel kan al na enige dagen zijn gerealiseerd, maar het kan ook langer op zich laten wachten, variërend van enkele weken tot een aantal maanden. Gelukkig hebben de meeste mensen maar een korte tijd last van hun klachten. 80% is binnen 1 jaar klachtenvrij! Helaas geldt dit niet voor alle mensen. Als de klachten langer aanhouden dan oorspronkelijk werd verondersteld, is het raadzaam om uw huisarts (wederom) te raadplegen. Het kan zijn dat er andere klachten naar voren komen, zoals slaapstoornissen en chronische vermoeidheid. Ook kunnen slikklachten en problemen met zien (vaag zien, dubbel zien) voorkomen.

Mensen met een nekverstuiking kunnen langere tijd last hebben van cognitieve beperkingen, zoals vergeetachtigheid en concentratieproblemen.

Info aanvragen over Nek- en Schouderpijn

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Nek- en Schouderpijn of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Nek- en Schouderpijn klinieken in NederlandNek- en Schouderpijn klinieken in België

Gesponsorde links

Nek- en Schouderpijn voor en na foto's

Meer weten over Nek- en Schouderpijn klinieken en tarieven?Deel deze Nek- en Schouderpijn voor en na foto's

Stel uw vraag over Nek- en Schouderpijn en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Nek- en Schouderpijn !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Nek- en Schouderpijn te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Nek- en Schouderpijn wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven