Home » Verzekerde zorg » Migraine

Migraine

Migraine

Wat is migraine? Migraine is na spanningshoofdpijn de meest voorkomende soort hoofdpijn. De hoofdpijn treedt op in aanvallen die zeer belastend voor patiënt en omgeving zijn. Klachten/ verschijnselen De klachten en verschijnselen kunnen per patiënt variëren. De meest typische vorm bestaat uit aanvallen van hevige, kloppende hoofdpijn, vaak aan één kant van het hoofd. Meestal is men misselijk, moet overgeven, soms is er diarree. Tijdens de aanval, die 1-2 dagen duurt, ligt men het liefst in een donkere, geluidarme kamer. Bij ongeveer eenderde van de patiënten wordt de hoofdpijn voorafgegaan door zg. 'aura' verschijnselen. Die kunnen bestaan uit kortdurende (10-60 minuten) storingen in het zien (lichtflitsen, bijv.) of een gedeeltelijke uitval van het gezichtsveld. Het aantal aanvallen kan sterk variëren. Oorzaken De oorzaak van migraine is niet duidelijk. Men neemt aan dat erfelijke factoren een rol spelen, aangezien migraine vaak in families voorkomt en aangezien men bij een zeldzame vorm van migraine recent het erfelijk defect heeft opgespoord. Men neemt aan dat de migraine-hoofdpijn wordt veroorzaakt door een tijdelijke ontstekingsreactie van de bloedvaten in de hersenvliezen. Hoe stelt men de diagnose? Er is geen speciale test beschikbaar. De diagnose wordt gesteld op basis van het klachtenpatroon van de patiënt. Een scan van de hersenen is, uitzonderingen daar gelaten, niet nodig. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? De behandeling van migraine gebeurt voornamelijk met pijnstillers en speciale migrainemiddelen. Men maakt hierbij onderscheid tussen middelen die een aanval stoppen (zoals sumatriptan) en middelen die aanvallen voorkomen (zoals propanolol). Als vuistregel houdt men aan dat patiënten die vaker dan 2 maal per maand een aanval hebben ook middelen ter voorkoming van een aanval voorgeschreven krijgen.

Info aanvragen over Migraine

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Migraine of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Migraine voor en na foto's

Meer weten over Migraine klinieken en tarieven?Deel deze Migraine voor en na foto's

Stel uw vraag over Migraine en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Migraine !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Migraine te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Migraine wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven