Home » Verzekerde zorg » Cluster hoofdpijn

Cluster hoofdpijn

Cluster hoofdpijn

Wat is clusterhoofdpijn? Clusterhoofdpijn is een zeldzame, maar wel ernstige hoofdpijn die vroeger Hortonse neuralgie werd genoemd. Klachten/ verschijnselen Clusterhoofdpijn komt voornamelijk voor bij mannen. Het komt voor in aanvallen van ½ tot 3 uur, die enkele maken per dag kunnen optreden. Deze aanvallen treden vaak op gedurende bepaalde perioden (clusters). Buiten deze periode is de patiënt klachtenvrij. Tijdens een aanval is er een zeer hevige, borende pijn rondom of achter één oog. Vaak gaat de pijn gepaard met verschijnselen als een rood, tranend oog, verstopte neus of loopneus, zwetend voorhoofd, nauwe pupil, hangend ooglid, of gezwollen ooglid. De hoofdpijn is vaak zo hevig dat de patiënt drang krijgt om te lopen: soms slaat de patiënt letterlijk 'met zijn hoofd tegen de muur'. Aanvallen kunnen worden uitgelokt door het drinken van alcoholische dranken, of lage luchtdruk (vliegreizen). Een kleine groep patiënten heeft een chronische vorm, waarbij de aanvallen eigenlijk niet meer wegblijven. Oorzaken De oorzaak van clusterhoofdpijn is onbekend. Erfelijke factoren lijken een rol te spelen. Hoe stelt men de diagnose? Het klachtenpatroon is zó typisch dat men op basis daarvan de diagnose kan stellen. Meer onderzoek (hersenscans, bijv.) is niet nodig. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? De behandeling van clusterhoofdpijn bestaat bijna altijd uit een combinatie van preventieve middelen en middelen die een aanval behandelen. Verapamil is een van de effectiefste preventieve middelen. Andere preventieve middelen zijn methysergide, pizotifeen, flunarizine, prednison, en lithium. Als aanvalsbehandeling komen in aanmerking inhalatie met zuurstof, sumatriptan-injecties (tabletten werken te langzaam). In sommige gevallen wordt een zenuwblokkade uitgevoerd (ganglion sphenopalatinum-blokkade), maar de waarde hiervan is nooit wetenschappelijk aangetoond.

Info aanvragen over Cluster hoofdpijn

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Cluster hoofdpijn of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Cluster hoofdpijn klinieken in NederlandCluster hoofdpijn klinieken in België

Gesponsorde links

Cluster hoofdpijn voor en na foto's

Meer weten over Cluster hoofdpijn klinieken en tarieven?Deel deze Cluster hoofdpijn voor en na foto's

Stel uw vraag over Cluster hoofdpijn en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Cluster hoofdpijn !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Cluster hoofdpijn te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Cluster hoofdpijn wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven