Home » Verzekerde zorg » Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Wat is spanningshoofdpijn? Het woord spanningshoofdpijn is wat ongelukkig. Het suggereert dat de hoofdpijn door spanningen wordt veroorzaakt. Vroeger dacht men dit ook, maar tegenwoordig weet men dat dit niet altijd zo is. Spanningshoofdpijn is eigenlijk een soort verzamelnaam van verschillende vormen van hoofdpijn die niet op een andere manier geclassificeerd kunnen worden. In het algemeen wordt spanningshoofdpijn ingedeeld in een episodische (minder dan 15 dagen per maand) en een chronische (meer dan 15 dagen per maand) vorm, naar gelang de duur van de klachten. Klachten/ verschijnselen De hoofdpijn is vaak dubbelzijdig en minder hevig dan bijv. bij migraine (men hoeft zijn dagelijkse bezigheden vaak niet te onderbreken). Er is vaak geen misselijkheid of overgeven. Oorzaken De oorzaak is niet bekend. Wel speelt vooral bij chronische spanningshoofdpijn overmatig gebruik van pijnstillers een rol. Hoe stelt men de diagnose? Er is geen speciale test beschikbaar. De diagnose wordt gesteld op basis van het klachtenpatroon van de patiënt. Een scan van de hersenen is, uitzonderingen daar gelaten, niet nodig. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? Indien overmatig gebruik van pijnstillers een rol speelt, moet dit als eerste gestaakt worden. Soms helpt een lage dosering van een middel tegen depressie. Voorts kan een cursus "Hoofdpijn", zoals deze in veel plaatsen door het Groene Kruis wordt gegeven, uitkomst bieden.

Info aanvragen over Spanningshoofdpijn

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Spanningshoofdpijn of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Spanningshoofdpijn klinieken in NederlandSpanningshoofdpijn klinieken in België

Gesponsorde links

Spanningshoofdpijn voor en na foto's

Meer weten over Spanningshoofdpijn klinieken en tarieven?Deel deze Spanningshoofdpijn voor en na foto's

Stel uw vraag over Spanningshoofdpijn en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Spanningshoofdpijn !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Spanningshoofdpijn te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Spanningshoofdpijn wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven