Home » Verzekerde zorg » Gordelroos

Gordelroos

Gordelroos

Wat is gordelroos? Gordelroos is een virus-infectie van een of meerdere zenuwwortels. Een zenuwwortel verzorgt het gevoel van een bepaald huidgebied ('dermatoom'). In dit gebied ontstaan blaasjes en een hevige pijn. Meestal gaan de klachten vanzelf over. Blijft de pijn langer dan 6 weken bestaan dan spreekt men van 'postherpetische neuralgie'. Hoewel gordelroos overal op het lichaam kan optreden, komt het het meest voor op de romp. Het begint vaak met hevige pijn in het aangedane huidgebied; de typische blaasjes verschijnen meestal enkele dagen later. In het algemeen gaat gordelroos vanzelf over gedurende enkele weken of maanden. Een zeer kleine groep patiënten blijft last houden van langdurige pijn. Oorzaken Oorzaak is een infectie met het Varicella Zoster virus. De infectie treedt vaker op bij oudere mensen en bij patiënten met een verminderde afweer. Deze twee groepen hebben ook een hogere kans om een postherpetische neuralgie te krijgen. Hoe stelt men de diagnose? De diagnose is eenvoudig te stellen: de pijn zit in een afgebakend huidgebied en de blaasjes zijn typisch voor gordelroos. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? Vaak worden antivirale middelen (pillen of zalf) voorgeschreven. Dit bekort de duur van de infectie. Het heeft geen invloed op het risico op het krijgen van postherpetische neuralgie. Voor dit doel worden ook epidurale injecties gegeven. Deze injecties in de rug remmen de ontstekingsreactie in de zenuwwortel en zouden de kans op langdurige pijnklachten verminderen. Bewezen is dit echter niet. Postherpetische neuralgie wordt behandeld met TENS of middelen tegen depressie of epilepsie. Zenuwblokkades moeten ten strengste ontraden worden bij postherpetische neuralgie, omdat ze de pijn vaak alleen maar erger maken.

Info aanvragen over Gordelroos

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Gordelroos of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Gordelroos voor en na foto's

Meer weten over Gordelroos klinieken en tarieven?Deel deze Gordelroos voor en na foto's

Stel uw vraag over Gordelroos en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Gordelroos !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Gordelroos te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Gordelroos wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven