Home » Verzekerde zorg » Osteoporose

Osteoporose

Osteoporose

Osteoporose is een aandoening van de botten waarbij de totale hoeveelheid bot is verminderd en de botstructuur is veranderd. De botsterkte is dus veel minder geworden waardoor bij het vallen heel makkelijk botbreuken kunnen ontstaan. Vooral botbreuken van polsen, wervelsen heupen. Osteoporose komt vaker voor naarmate de leeftijd toeneemt. Osteoporose kan bij mannen en vrouwen voorkomen, maar komt in de praktijk veel meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Bij ruim 5% van de mannen en bij ruim 16% van de vrouwen boven de 55 jaar wordt een sterk verminderde botkwaliteit gevonden. Osteoporose | Onderzoek Uit een Nederlands onderzoek gehouden onder de osteoporose patiënten is gebleken dat; 83% vaak tot dagelijks pijn in de botten had, 61% lichte rugpijn had, 43% hij/zij werd belemmerd in zijn/haar nachtrust, 70% hij/zij moeite had met boodschappen doen, tillen en schoonmaken, 70% klachten had bij het opstaan uit een stoel, het bukken en het tillen, 25% niet meer reizen kon met openbaar vervoer, niet meer kon sporten of tuinieren, 85% zich snel vermoeid voelde en weinig energie had, 60% bang was ooit afhankelijk te worden van anderen. Naar aanleidng van dit onderzoek is duidelijk geworden dat het zinvol is patiënten, als er beginnende klachten zijn, op osteoporose te laten onderzoeken. Zo kan de behandeling van de klachten in een vroeg stadium van osteoporose beginnen. Hierdoor neemt de kans toe om de klachten kwijt te raken en de duur van de behandeling te verkorten. Osteoporose | Therapie Het doel van de osteoporose-therapie is het stimuleren van de botombouw, waardoor het bot harder wordt en nieuwe botstructuren in het bot doelmatiger en dikker aangelegd worden, zodat het breukrisico kleiner wordt, maar waardoor ook de andere klachten die ten gevolge van osteoporose zijn ontstaan kunnen genezen.

Info aanvragen over Osteoporose

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Osteoporose of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Osteoporose voor en na foto's

Meer weten over Osteoporose klinieken en tarieven?Deel deze Osteoporose voor en na foto's

Stel uw vraag over Osteoporose en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Osteoporose !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Osteoporose te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Osteoporose wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven