Home » Verzekerde zorg » Ischias

Ischias

Ischias | Heupjicht

Ischias is een irritatie van de Ischiaszenuw (Nervus Ischiadicus). Wanneer iemand ischias heeft dan is er sprake van pijn in de omgeving van de ischiaszenuw. Ischias of heupjicht is een zenuwpijn, die begint in de rug, maar via de bil doorloopt tot in je been. Het is een pijn in de langste zenuw van uw lichaam (de heupzenuw of grote beenzenuw, oftewel nervus ischiadicus). Deze zenuw begint in de ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been. Ischias kunt u krijgen door een zwangerschap en bevalling, door zwaar tillen, of heel soms door een tumor. Stress kan ook een rol spelen, want dat zorgt er soms namelijk voor dat u uw houding verandert en uw rug te zwaar belast. De pijn varieert van licht tot hevig en voelt 'stekend'. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het begin stadium van Ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn bovendien scherp en stekend zijn. Wanneer deze aandoening verergert, breidt de pijn veelal naar de bil spier aan één zijde en heel soms aan beide zijden uit. De pijn wordt dus veroorzaakt door druk en/of irritatie van de ischiaszenuw. De pijnen zijn aanvalsgewijs en komen vaak na korte of lange tijd terug. Het kan echter ook chronische vormen aannemen, waarbij u altijd wat last heeft en tussendoor acute verergeringen kunt krijgen. Belangrijk om dan te weten is waarom die zenuw constant geïrriteerd raakt. Oorzaken Ischias | Heupjicht - Kou (bijvoorbeeld door het zitten op een koude ondergrond) - Bij griep of chronische infecties aan het gebit, amandelen of in de bijholten van de neus. Het kan ook ontstaan bij vergiftiging door alcohol, lood, tabak enz. - Door plaatselijke druk op de zenuw als gevolg van een verstopte darm, zwangerschap, vaatkramp in de bekkenholte, vrouwenkwalen, misvormingen aan de wervelkolom of tumoren. - Problemen bij de tussenwervelschijf. Deze kan uitpuilen (zie hernia) en tegen de Ischiaszenuw drukken. De pijn straalt, afhankelijk op welke hoogte de zenuw geklemd is geraakt, uit naar het bovenbeen, het onderbeen of de voeten. - Door een vernauwing in het wervelkanaal (syndroom van Verbiest).

Info aanvragen over Ischias

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Ischias of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Ischias voor en na foto's

Meer weten over Ischias klinieken en tarieven?Deel deze Ischias voor en na foto's

Stel uw vraag over Ischias en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Ischias !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Ischias te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Ischias wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven