Home » Lichaam » Maagband

Maagband

Maagband tegen overgewicht en obesitas

Het gaat hier om een operatie die u zal helpen een deel van uw overgewicht te verliezen. Een maagband ingreep is onder te brengen in de groep van de restrictieve operaties of operaties met het doel de dagelijkse voedselinname sterk te beperken.

De techniek

Er zijn verschillende maagbanden op de markt. Een van de bekendste is de SAGB ( Zweedse Aanpasbare Maagband ) van de firma Ethycon. De techniek van de maagband bestaat erin een band te plaatsen rond het bovenste deel van de maag. Deze band vernauwt de maag en deelt ze op in twee delen zodat ze de vorm krijgt van een zandloper. Het bovenste deel van de maag heeft slechts een inhoud van ongeveer 15 ml.

Nadat u een kleine hoeveelheid voedsel hebt gegeten die net voldoende is om het nieuw gevormde maagreservoir op te vullen, treedt er snel een volheidsgevoel op. U zal dus minder eten, minder honger hebben en gelei­delijk uw overgewicht verliezen. Het resultaat is een gezondere levensstijl met minder risico op bepaalde ziekten als gevolg van obesitas (diabetes, hoge bloeddruk, slaapapneu, depressie en rugpijn), maar u zal ook uw eetgewoonten moeten veranderen.

Een maagband is puur een hulpmiddel. Het is geen afslankmethode die vanelf werkt. Na de operatie dient u uw gedrag aan te passen om zo succesvol te kunnen zijn én complicaties te kunnen vermijden. De eerste 4 tot 8 weken na de operatie zal u slechts weinig gewicht verliezen, omdat de maagband geleidelijk moet aangepast worden. Beschouw deze fase als de aanloop naar het echt vermageren en plan uw gewichtsverlies over een langere periode ongeveer 2 jaar.

De werking van de maagband

De maagband veroorzaakt als het ware een vervroegd volheidsgevoel. U zult voelen dat het innemen van een klein beetje voedsel al voldoende is om het maagreservoir te vullen. U heeft dan geen honger meer. In het begin zult u nog zin hebben om door te eten omdat u zich niet verzadigd zult voelen.

In deze fase is het heel belangrijk dat het volheidsgevoel snel leert herkennen en meteen ook stopt met eten. Als u dit gevoel herkent zal de maagband u helpen om te vermijden dat u dooreet. Op termijn zult u dus minder eten, minder hongergevoel hebben en geleidelijk uw overgewicht verliezen.

Gemiddeld verliezen de patiënten ongeveer 30% van hun overgewicht tijdens het eerste jaar tot 18 maanden na de operatie. Wetenschappelijke studies tonen aan dat 50% verlies van het overgewicht behouden blijft na 15 jaar.

De voordelen

- Het is niet nodig om een deel van de maag of de darmen in te snijden, te hechten of te verwijderen om de maagband te plaatsen.

- Geen ongewenste nevenwerkingen of complicaties zoals die gepaard gaan met sommige andere chirurgische behandelingen van overgewicht bijv. obesitas.

- Een maagband is makkelijk te verwijderen en de originele vorm en structuur van de maag kan hersteld worden.

- De maagband is geen contra-indicatie mocht u later een andere operatie zou moeten ondergaan.

- De maagband is heel nauwkeurig aan te passen waardoor een individueel "behandelplan" opgesteld kan worden.

- De ingreep is minimaal invasief, het herstel na de ingreep is snel.

De nadelen en mogelijke complicaties

- Risico op verplaatsing van de band uit zijn positie en/of een verbreding van het nieuwe bovenste maagreservoir. Dit kan veroorzakt worden door te grote hoeveelheden eten of te snel vast voedsel in te nemen. Dit kan resulteren in verminderd gewichtsverlies en in sommige gevallen dient er opnieuw geopereerd te worden.

- Grotere voedselbrokken kunnen blijven steken in het maagreservoir vóór de band. Het gevolg is een volledige blokkering van de doorgang met braken tot gevolg. In zulke gevallen moet de chirurg of behandelende arts de maagband leegzuigen via de injectiepoort.

- De band kan ingroeien in de maag.

- Uiterst zeldzaam; het lekken van de maagband. In zulke gevallen wordt de maagband vervangen.

Info aanvragen over Maagband

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Maagband of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Maagband voor en na foto's

Meer weten over Maagband klinieken en tarieven?Deel deze Maagband voor en na foto's

Stel uw vraag over Maagband en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Maagband !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Maagband te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Maagband wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven