Home » Ooglaseren » Prk

Prk

PRK Ooglaseren

PRK staat voor ‘Photorefractive Keratectomy’ en ook deze behandeling gebeurt poliklinisch. Praktisch gezien is de PRK-methode de eerste laserbehandeling die uitgevoerd werd om minder afhankelijk te zijn van bril en/of contactlenzen.

In de ogen van de refractieve oogchirurgen hebben de modernere en patiëntvriendelijke lasermethoden zoals LASIK en LASEK de PRK-methode naar de derde plaats verschoven.

Lasek versus PRK

In tegenstelling tot de LASEK-behandeling wordt bij de PRK-behandeling het epitheel helemaal verwijderd in plaats van opzijgeschoven zoals dit bij de Lasek-methode wel het geval is. Na het verwijderen van het epitheel wordt met de Excimer laser de gewenste correctie uitgevoerd. Na de behandeling worden oogdruppels of zalf in het oog aangebracht en wordt het hoornvlies afgedekt met een beschermende bandage contactlens.

Door het ontbreken van de epitheellaag van het hoornvlies kan het oog gedurende één tot twee dagen na de behandeling pijnlijk aanvoelen. Slechts in uitzonderingsgevallen duurt de pijn langer. Om de pijn te verzachten krijgt u pijnstillers mee.

Herstel na PRK ooglaserbehandeling

Meestal is de oppervlakkige laag van het hoornvlies na twee tot drie dagen genezen. Tijdens de genezingsfase kan lichtschuwheid optreden en voelt het oog vaak ‘stroef’ aan. Met zonnebril zonder sterkte en oogdruppels zijn deze klachten te verminderen. Het herstel van het zicht duurt langer: de eerste week is het zicht zelfs slechter dan voor de behandeling omdat het epitheel nog niet tot de juiste dikte is aangegroeid en het hoornvliesoppervlak nog niet glad is. De totale genezingsfase kan 4 tot 6 maanden duren.

Info aanvragen over Prk

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Prk of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Prk klinieken in NederlandPrk klinieken in België

Gesponsorde links

Prk voor en na foto's

Meer weten over Prk klinieken en tarieven?Deel deze Prk voor en na foto's

Stel uw vraag over Prk en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Prk !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Prk te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Prk wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven