Home » Tanden » Endodontologie

Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling - Zenuwbehandeling

Endodontologie

Iedere tand of kies bestaat uit een kroon en heeft één of meerdere tandwortels. De kroon is het zichbare deel boven het tandvlees. De wortel zit hieronder en zit vast aan het kaakbot. Iedere wortel heeft een wortelkanaal en is gevuld met levend weefsel bestaande uit kleine bloedvaatjes, bindweefsel en zenuwvezels. Dit wordt de pulpa genoemd

Onstoken wortelkanaal

De pulpa (wortelkanaal) kan onstoken raken door bijvoorbeeld tandbederf of door een slechte of lekkende vulling. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan aan de tanden, kiezen en het kaakbot rondom de wortel. Een onstoken pulpa is dus een gevaar voor de tand of kies. Een endodontologische behandeling kan dan uitkomst bieden. Endodontologie is het stellen van de diagnose, het voorkomen én het behandelen van deze problemen en wortelkanaalonstekingen.

Tandarts-Endodontoloog

Tandartsen die gespecialiseerd zijn in endodontologische behandelingen worden TE's genoemd; Tandarts-Endodontoloog. Dit is een specialisatie na de studie Tandheelkunde en duurt 4 jaar.

Consult en de endodontologische behandeling

Tijdens het eerste consult van doorgaans een halfuur wordt een uitgebreid mondonderzoek gedaan en rontgenfoto's van uw tanden, kiezen en uw gebit genomen. Waarna de resultaten worden besproken en een behandelplan wordt opgesteld.

Wortelkanaalbehandeling

De behandeling bestaat vaak uit een wortelkanaalbehandeling. Alle kanalen worden dan goed schoongemaakt. Om goed te kunnen functioneren zal de tandarts de behandelde kies of tand vullen. Soms zal een kroon nodig zijn omdat de vulling weinig houvast heeft. Ook kan een herhaling van de behandeling noodzakelijk zijn als een eerdere behandeling niet tot genezing heeft geleid of omdat er nieuwe problemen zijn ontstaan.

Info aanvragen over Endodontologie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Endodontologie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Endodontologie klinieken in NederlandEndodontologie klinieken in België

Gesponsorde links

Endodontologie voor en na foto's

Meer weten over Endodontologie klinieken en tarieven?Deel deze Endodontologie voor en na foto's

Stel uw vraag over Endodontologie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Endodontologie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Endodontologie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Endodontologie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privťklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven