Home » Gezicht » Botox

Botox

Botox

Het geneesmiddel Botox behoort tot de zogenoemde spierrelaxantia of spierverslappers. De werkzame stof in Botox is het eiwit botuline-toxine A, dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Behalve het bekende merk Botox is er nog een middel op de markt, dat gebaseerd is op hetzelfde eiwit, namelijk Dysport. Dat is iets anders van textuur maar heeft in essentie dezelfde effecten. De geneesmiddelen zijn dan ook nagenoeg uitwisselbaar. Botox wordt al een aantal decennia met veel succes gebruikt om spasmen te verminderen en overmatig zweten tegen te gaan, maar is inmiddels bekender en erg populair als rimpelbestrijdingsmiddel. Een plaatselijke injectie met Botox legt de prikkeloverdracht tussen zenuwen en spieren als het ware lam waardoor de spieren niet meer (onwillekeurig) kunnen samentrekken. Door Botox rechtstreeks in de spier te spuiten die de rimpel veroorzaakt, ontspant de spier volledig en vervaagt of verdwijnt de rimpel. Daarnaast wordt het ontstaan van nieuwe rimpels voorkomen.

Injecties met Botox zijn het meest effectief bij de behandeling van mimische rimpels: die ontstaan door gezichtsuitdrukkingen zoals fronsen, lachen, verbaasd kijken, etc. En dan vooral in de bovenste helft van het gezicht, te weten:

  • Kraaienpootjes om de ogen
  • (Horizontale) fronslijnen op het voorhoofd
  • Fronsrimpels tussen de wenkbrauwen

Daarnaast boekt Botox vrij goede resultaten bij het bestrijden van lijntjes om de mond en op de bovenlip en bij hals- en decolletéplooien.

Botox Consult

Voordat een betrouwbare kliniek overgaat tot daadwerkelijke behandeling met Botox krijgt u altijd een consult  - gratis of tegen betaling - met de behandelde arts. Naast het geven van duidelijke informatie over de werking van het middel, de behandeling en de risico’s en gevaren, mag u van hem of haar een eerlijk persoonlijk advies verwachten over de mogelijkheden die Botox u kan bieden. Is het middel voor uw klachten of wensen niet geschikt, dan krijgt u dat ook te horen. Daarnaast beoordeelt de arts op basis van uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik of u lichamelijk in staat bent de behandeling te ondergaan. En natuurlijk krijgt u zelf ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Botox Behandeling

Een Botoxbehandeling duurt in de meestal gevallen niet langer dan een kwartier en gebeurt altijd poliklinisch. U hoeft dus niet opgenomen te worden. Voor de behandeling is het belangrijk uw gezicht helemaal af te schminken en ook geen crème aan te brengen. Om de juiste plaats van de injecties te bepalen, zal de arts u verzoeken een paar keer te fronsen of te lachen. Zo kan hij of zij goed zien welke spiertjes geïnjecteerd moeten worden. Een verdoving is meestal niet nodig omdat de injectienaalden uiterst fijn zijn; het gevoel van de injectie is vergelijkbaar met dat van een venijnig speldenprikje. In geval van een extreem gevoelige huid is een verdovende crème eventueel mogelijk.

Na de behandeling

U kunt meteen weer naar huis of aan het werk na een behandeling met Botox. Het kan zijn dat uw huid wat gezwollen en rood ziet, maar dat trekt veelal dezelfde dag nog weg. Van napijn is eigenlijk nooit sprake. Veel klinieken en artsen raden aan om de spieren in het behandelde gebied de eerste twee tot vier uur na de injecties flink te gebruiken – veel lachen, grimassen, fronsen – zodat ze de Botox zo goed mogelijk opnemen. Dit bevordert het uiteindelijke resultaat. Ook is het belangrijk uw hoofd de eerste uren goed rechtop te houden om te voorkomen dat de vloeistof naar andere delen van het gezicht zakt. Make-up en crème mogen na een uurtje alweer aangebracht worden.

Resultaten van Botox

De effecten van inspuitingen met Botox zijn niet meteen zichtbaar. Het duurt ongeveer drie tot vier dagen voordat de spieren verslappen en na zo’n twee weken is het uiteindelijke resultaat bereikt. Op de plaats van behandeling is uw huid glad en rimpelloos. Deze uitwerking houdt gemiddeld drie tot zes maanden aan. Wilt u rimpelloos blijven, dan zijn nieuwe injecties noodzakelijk. Hoe lang u plezier zult hebben van uw Botoxbehandeling is vooraf niet te voorspellen, dat verschilt per persoon. De ervaring leert wel dat bij regelmatig gebruik van Botox de effecten steeds langer aanhouden. Het middel werkt overigens niet bij iedereen; circa 1 à 2% van de mensen merkt nauwelijks of geen verschil.

Complicaties en risico’s van Botox

Botox wordt door stemmingsmakers wel eens een vergif genoemd, en het klopt inderdaad dat botuline-toxine A giftig is. Maar de hoeveelheid van deze stof in Botox is dermate verdund en gezuiverd dat het volgens alle onderzoeken geen enkel gevaar oplevert voor de gezondheid. Ernstige complicaties komen na een behandeling nauwelijks voor. Soms ontstaat er na een injectie een kleine bloeduitstorting of bult doordat er een bloedvaatje is geraakt. Ook kunt u last krijgen van lichte hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn normaliter na een paar dagen verdwenen. Bij inspuitingen in rimpels vlak boven de wenkbrauwen bestaat het risico dat uw ooglid gaat hangen. Dit gebeurt heel zelden en is gelukkig niet blijvend. Uit voorzorg komen zwangere vrouwen in ieder geval niet in aanmerking voor een Botoxbehandeling en dat geldt eveneens voor patiënten met zenuw- of spierkwalen.

Links

Ervaringen Botox
Klinieken voor Botox in Nederland
Klinieken voor Botox in België

Info aanvragen over Botox

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Botox of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Botox voor en na foto's

Cosmetische chirurgie - Rimpelbehandeling - Botox voorbeeld 01
Foto voor de Botox behandeling Foto na de Botox behandeling
Botox voor foto - voor de Botox behandeling
Botox na foto - foto na de Botox behandeling

Foto voor de Botox behandeling Foto na de Botox behandeling
Botox voor foto - voor de Botox behandeling
Botox na foto - foto na de Botox behandeling
Cosmetische chirurgie - Rimpelbehandeling - Botox voorbeeld 02
Foto voor de Botox behandeling Foto na de Botox behandeling
Botox voor foto - voor de Botox behandeling
Botox na foto - foto na de Botox behandeling

Meer weten over Botox klinieken en tarieven?Deel deze Botox voor en na foto's

Stel uw vraag over Botox en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Botox !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Botox te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Botox wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven