Home » Lichaam » Liposuctie

Liposuctie

Liposuctie

Liposuctie is het wegzuigen van abnormale vetophopingen. Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Op de rest van het lichaam is de vetlaag normaal. Deze abnormale vetstapeling komt alleen voor bij mensen die er aanleg voor hebben.

Voorwaarde voor Liposuctie

Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is. Het is niet juist om deze methode te zien als een mogelijkheid om af te vallen. Daarvoor moet je een vermageringsdieet volgen. Indien de huid verslapt of gerimpeld is, of een zogenaamd cellulitis-aspect vertoont, kan men beter het plaatselijk vet gecombineerd met de huid verwijderen. Door het verwijderen van het teveel aan huid en vetweefsel wordt de omgevende huid strakgetrokken.

Nadelen

Nadeel van deze operatie zijn de lange littekens die ontstaan. Hoe die littekens er uit zullen zien is niet goed voorspelbaar. Sinds het begin van de jaren '70 wordt vet afgezogen door middel van buisjes en een vacuüm zuigsysteem. Deze methode is bekend geworden onder de naam liposuctie. In de loop der tijd is men steeds dunnere buizen gaan gebruiken en is men ertoe overgegaan om ook meer aan het oppervlak vet te gaan afzuigen. Het vet dat op deze manier kan worden verwijderd kan, indien nodig, op andere plaatsen weer worden ingespoten.

Liposuctie versus Liposculpture

Deze laatste techniek is bekend geworden onder de naam liposculpture. Het resultaat van vetverplaatsing is niet blijvend. In de media wordt de naam liposculpture inmiddels gebruikt als de naam voor de moderne methode van liposuctie. Dit is dus de methode met de dunne buizen waarbij tevens vloeistof wordt ingespoten om meer vet weg te kunnen zuigen. Inmiddels wordt deze methode door vrijwel alle plastisch chirurgen gehanteerd. Sommige plastisch chirurgen gebruiken nog steeds de naam liposuctie. Dit verklaart de verwarring; twee termen voor in wezen dezelfde ingreep.

De Operatie

Bij liposuctie maakt men een klein sneetje op een onopvallende plaats, bijvoorbeeld in een bestaande huidplooi. Met behulp van een zuigbuis verwijdert men het onderhuidse vetweefsel. De operatie kan worden uitgevoerd onder lokale, regionale of algehele narcose. De operatie zal in de meeste gevallen worden uitgevoerd in dagverpleging. Na de operatie wordt het behandelde gebied verbonden met elastische windsels, pleisters of ingepakt in een speciale liposuctie-broek. Dit is nodig om de huid goed op de onderlaag te laten verkleven. Deze drukkende onderkleding moet u gedurende vier tot zes weken dag en nacht dragen.

Als u wilt douchen of u wilt wassen, wat al mag na 24 uur, dan kunt u deze onderkleding natuurlijk even uitdoen. Na de operatie is het behandelde gebied licht gezwollen, verkleurd en gevoelig door bloeduitstorting en oedeemvorming. De eerste 24 uur na de ingreep kunt u veel vocht verliezen door de insteekgaatjes van de liposuctie-buisjes, zodat het handig is dat u in ieder geval kleding meeneemt die gemakkelijk zit en eventueel vuil mag worden. Rond de enkels kan vochtophoping ontstaan, maar dit trekt na ongeveer twee tot zes weken vanzelf weg.

Na de Operatie

De pijn is over het algemeen goed te bestrijden met paracetamol. Zoals bij iedere operatie bestaat er een kans op infectie en/of nabloeding, maar die is bijzonder klein. Tevens kan er tijdelijk een opeenhoping van weefselvocht blijven in het behandelde gebied. De eerste maanden vertoont de huid een onregelmatig aspect. Het definitieve resultaat wordt pas bereikt na zes tot negen maanden.

De operatie biedt plaatselijk verbetering, geen perfectie of algemene vermagering. Soms kan het noodzakelijk zijn dat de ingreep herhaald wordt omdat na de eerste keer nog storende contouren zijn achtergebleven. De resultaten zijn wisselend en afhankelijk van de plaats en de omvang van de afwijkingen. Het wegzuigen van vet is een "blinde'' en vrij moeilijk te doseren methode. Men heeft daarom niet precies in de hand hoeveel vet ter plaatse wordt weggezogen. Daarom kan het huidoppervlak wat onregelmatig blijven na de operatie. Bij uitzondering kunnen er kuiltjes en bultjes zichtbaar zijn.

Deze behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Info aanvragen over Liposuctie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Liposuctie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Liposuctie voor en na foto's

Liposuctie buik vrouw
Foto voor de Liposuctie behandeling Foto na de Liposuctie behandeling
Liposuctie voor foto - voor de Liposuctie behandeling
Liposuctie na foto - foto na de Liposuctie behandeling
Liposuctie taille man
Foto voor de Liposuctie behandeling Foto na de Liposuctie behandeling
Liposuctie voor foto - voor de Liposuctie behandeling
Liposuctie na foto - foto na de Liposuctie behandeling
Liposuctie armen - © Kliniek Veldhoven
Foto voor de Liposuctie behandeling Foto na de Liposuctie behandeling
Liposuctie voor foto - voor de Liposuctie behandeling
Liposuctie na foto - foto na de Liposuctie behandeling

Meer weten over Liposuctie klinieken en tarieven?Deel deze Liposuctie voor en na foto's

Stel uw vraag over Liposuctie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Liposuctie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Liposuctie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Liposuctie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven