Home » Ooglaseren » Staaroperatie

Staaroperatie

Staar

Staar wordt ook wel cataract genoemd en is vertroebeling van de ooglens. Naarmate men ouder wordt, wordt de ooglens minder helder en daardoor ziet men dingen waziger, dubbel, kleuren lijken doffer of men krijgt last van licht of schitteringen. Dit troebel worden van de ooglens wordt 'staar' of 'cataract' genoemd. Iedereen die ouder wordt, krijgt daarmee te maken. Maar niet iedereen heeft er echt last van.

Verschillende vormen van staar

Er zijn verschillende vormen van staar: jeugdstaar, staar die ontstaan is door een ziekte, staar ontstaan door een beschadiging van het oog bijvoorbeeld bij een ongeval. De meest voorkomende vorm van staar is ouderdomsstaar. Op deze website praten we alleen over deze vorm van staar. Ouderdomsstaar Ouderdomsstaar is, net als het krijgen van rimpels, een 'normaal' verouderingsproces.

Staar kan ontstaan vanaf de leeftijd van 40-45 jaar. De ooglens begint dan troebel te worden. Niet iedereen zal meteen last hebben van deze vertroebeling. Dit hangt onder andere ervan af op welke plek in de ooglens de vertroebeling zich voordoet en hoe groot deze is. Als deze in het midden van de ooglens zit, dan heeft men er snel last van. Het zien wordt steeds slechter. In zulke gevallen is een bezoek aan de oogarts noodzakelijk.

Eigenlijk zou iedereen vanaf de leeftijd van 40 jaar elk jaar de ogen moeten laten onderzoeken. Als men met vermoedelijke staarklachten bij de oogarts zit, dan zal de oogarts de ogen met een spleetlamp onderzoeken om eracter te komen of er inderdaad sprake is van ouderdomsstaar. Als er sprake is van staar dan is een operatie niet altijd noodzakelijk. Als men zonder problemen het dagelijkse werk kan doen, dan wordt een staaroperatie niet aanbevolen. Wel dient men rekening te houden met een operatie in de toekomst.

Ouderdomsstaar is op zich goed te behandelen en het gezichtsvermogen herstelt vrijwel volledig. Bij een staaroperatie wordt de troebele ooglens uit het oog gehaald en vervangen door een kunstlens. Het risico op complicaties na een staaroperatie is gering maar een bloeding, infectie of netvliesprobleem kan optreden.

Info aanvragen over Staaroperatie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Staaroperatie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Staaroperatie voor en na foto's

Meer weten over Staaroperatie klinieken en tarieven?Deel deze Staaroperatie voor en na foto's

Stel uw vraag over Staaroperatie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Staaroperatie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Staaroperatie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Staaroperatie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven