Home » Huidbehandelingen » Mesotherapie

Mesotherapie

Mesotherapie

Mesotherapie is een relatief nieuwe behandeling in de strijd tegen huidveroudering. Door een reeks oppervlakkige micro-injecties met een speciale vloeistof, worden de stofwisselingsprocessen in de huid gestimuleerd. Daarvoor gebruikt men een soort injectiepistool met heel dunne naaldjes; de zogenaamde mesogun. Het gevolg? Een huid die zijn elasticiteit terugkrijgt en gladder wordt, waardoor u er jonger en gezonder uitziet.

De cosmetische toepassing van mesotherapie mag dan nog niet zo lang bestaan, de behandeling op zich wordt al uitgevoerd sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. Destijds ontwikkeld door een Franse arts om pijn en sportblessures te behandelen: de vele kleine prikjes brachten werkzame stoffen direct op de juiste plek. Dit gaf een beduidend beter en sneller effect dan één enkele injectie.

De vloeistof die bij mesotherapie geïnjecteerd wordt, bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van lichaameigen natuurlijke stoffen. De basis is altijd hyaluronzuur – dat zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt en zet het bindweefsel aan tot de productie van collageen en elastine – waaraan vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten worden toegevoegd. Het verschil met ‘fillers’ op basis van hyaluronzuur als Restylane, Juvederm en Teosyal, is dat mesotherapie meer de oorzaak van huidveroudering aanpakt en de huid zelf aan het werk zet. Terwijl ‘fillers’, zoals de naam al doet vermoeden, de huid tijdelijk opvullen.

Mesotherapie consult

Het eerste consult bij een kliniek is vooral van belang om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor mesotherapie en om samen met u een behandelplan op te stellen. Niets ten nadele van schoonheidssalons en schoonheidsspecialisten, maar voor patiënten is behandeling door een gediplomeerd huidtherapeut (HBO niveau) of dermatoloog (universitair niveau) het meest veilig. Dan bent u ervan verzekerd dat de therapie op deskundige wijze wordt uitgevoerd én dat de noodzakelijke achtergrondkennis aanwezig is. U mag bijvoorbeeld niet of alleen in overleg met een arts, behandeld worden als u:

•    zwanger bent
•    kanker heeft of nog geen jaar kankervrij bent
•    medicijnen voor hartritmestoornissen gebruikt
•    een ernstige hartafwijking heeft
•    bloedverdunners gebruikt
•    diabetes heeft.

Mesotherapie is vooral geschikt om oppervlakkige rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes in gezicht en decolleté te vervagen. Daarnaast kan het licht volumeverlies van uw huid verhelpen en uw teint opfrissen. De beste resultaten worden behaald bij vrij jonge mensen – tussen de 35 en 45 jaar – omdat het vooral een preventieve behandeling is. Voor de behandeling van de iets oudere huid kan mesotherapie gecombineerd worden met andere huidverjongingstechnieken, zoals peelings, laserbehandelingen en ‘fillers’.

Bent u een geschikte kandidaat?

Dan komt het behandelplan aan de orde. U bent namelijk niet in één sessie klaar! Gemiddeld zijn er acht behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken, met een tussenpoos van ongeveer twee weken.

Mesotherapie de behandeling

Een week voor de behandeling zult u moeten stoppen met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen. Let op: ook aspirine behoort tot deze categorie! Per keer duurt een behandeling circa twintig minuten. In deze korte periode spuit de huidtherapeut of dermatoloog de injectievloeistof in door talloze kleine prikjes met de mesogun. Dat kan soms wat pijnlijk zijn, maar is voor de meeste patiënten goed te verdragen. Eventueel kan er van tevoren een licht verdovende crème worden aangebracht

Na de Mesotherapie behandeling

Om te voorkomen dat uw huid branderig aanvoelt, is het raadzaam uw huid het eerste uur na de behandeling goed te koelen. Heet douchen en sporten wordt die dag afgeraden omdat dit de bloedvaten verwijdt. Verder moet u rekening houden met roodheid, lichte zwellingen en soms blauwe plekjes. Deze bijwerkingen verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Zon en ook zonnebank, dient u de eerste zes weken te vermijden.

Resultaten van Mesotherapie

De effecten van mesotherapie zijn niet meteen zichtbaar, daarom wordt het ook in kuurvorm aangeboden. Langzamerhand zult u merken dat uw huid steviger aanvoelt en meer volume krijgt waardoor fijne lijntjes en rimpels vervagen/verdwijnen. De conditie van uw huid verbetert eveneens; die wordt zachter en krijgt weer meer kleur. Mesotherapie belooft geen blijvend resultaat. Omdat er gewerkt wordt met lichaameigen natuurlijke materialen, voert het lichaam deze na verloop van tijd namelijk ook weer af. Na de eerste reeks behandelingen, wordt geadviseerd om de behandeling elk half tot heel jaar te herhalen. Bent u ouder dan 45 jaar? Reken dan op een herhaalbehandeling per kwartaal.

Nog een opmerking ter informatie: er zijn nog geen wetenschappelijke bewijzen dat cosmetische mesotherapie een positieve invloed heeft op de huid. Desondanks zijn veel ervaringsdeskundigen erg enthousiast en overtuigd van de werking van de behandeling

Complicaties en risico’s van Mesotherapie

Hoewel het weinig voorkomt, bestaat er toch een kleine kans op de volgende complicaties:
•    Allergische reactie
•    Infectie
•    Ophopingen van het ingespoten materiaal waardoor verhardingen ontstaan

Mesotherapie en lichaam

Naast de behandeling van het gezicht en decolleté, kan mesotherapie ook op andere delen van het lichaam worden toegepast. Het principe is hetzelfde, namelijk een heleboel kleine injecties vlak onder de oppervlakte. Alleen het doel is anders en daarop wordt de injectievloeistof aangepast. Het wordt onder meer gebruikt om:

•    Plaatselijk af te slanken – Door bijvoorbeeld bepaalde zones op buik, billen en dijen te injecteren met de stof ‘cellulyse’, kan de afvoer van plaatselijke vetcellen versnellen en verbetert uw lichaamscontour.

•    Cellulitis te verminderen– Eveneens door mesotherapie met cellulyse. Door de versnelde afvoer van vetcellen kunnen de storende vetophopingen verdwijnen en ziet uw huid er gladder en strakker uit.

•    Haaruitval te verhelpen – Haaruitval kan ontstaan door een tekort aan de juiste bouwstoffen in uw hoofdhuid. Mesotherapie kan dit aanvullen en zo de natuurlijke haargroei stimuleren.
©KliniekOverzicht


Handige links

•    vind klinieken voor Mesotherapie
•    stel een vraag over Mesotherapie

Info aanvragen over Mesotherapie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Mesotherapie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:Mesotherapie voor en na foto's

Meer weten over Mesotherapie klinieken en tarieven?Deel deze Mesotherapie voor en na foto's

Stel uw vraag over Mesotherapie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Mesotherapie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Mesotherapie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Mesotherapie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

% van de consumenten met ervaringen dat zegt "Ja, het was het waard":

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven