Home » Lichaam » Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

In de media is de maakbare ‘designervagina’ een veelbesproken onderwerp. Er zijn verwoede discussies gevoerd of het wel wenselijk is om vagina’s te onderwerpen aan het heersende schoonheidsideaal, zoals dat in de bladen – na photoshopping – gepresenteerd wordt. Dat leidt namelijk tot grote verwarring en onzekerheid. Vrouwen melden zich bij plastisch chirurgen met de klacht dat hun kleine schaamlippen groter zijn dan de grote labia. Of dat hun schaamlippen ongelijk zijn van vorm of grootte. Terwijl dit volstrekt normale verschijnselen zijn.

Bij de meeste vrouwen zijn zowel de grote als de kleine schaamlippen niet symmetrisch. En ondanks de naam, zijn de kleine schaamlippen veelal ietsjes groter dan de grote schaamlippen. Voor alle duidelijkheid kun je dan ook beter spreken van respectievelijk binnenste en buitenste labia. Toch zijn er wel degelijk medische redenen om een schaamlip- of labiacorrectie te ondergaan. Wanneer uw binnenste schaamlippen zover uitsteken dat u pijn voelt bij fietsen, paardrijden en het dragen van strakke kleding. Of dat u er hinder van ondervindt tijdens sporten en vrijen. Misschien schaamt u zich zo voor deze duidelijk zichtbare labia dat u zich terugtrekt uit het sociale leven. In al deze gevallen kunt u baat hebben bij een schaamlipcorrectie.

Consult

Hoeveel aandacht de media er ook aan schenken, het overwegen van een schaamlipcorrectie is niet iets wat u snel met uw vriendinnen zult bespreken. Daarom is het eerste consult bij de plastisch chirurg ook zo belangrijk. Daar kunt u zonder terughoudendheid spreken over uw klachten en krijgt u gewoon een duidelijk antwoord op al uw – soms gênante – vragen. Voor vrouwen is het vaak een enorme opluchting om te horen dat zijn niet de enige zijn die problemen hebben met hun schaamlippen. En vooral ook dat deze vrij gemakkelijk op te lossen zijn door een relatief eenvoudige ingreep, die veel vaker wordt uitgevoerd dan gedacht; óók in Nederland. Na lichamelijk onderzoek zal de arts besluiten of u inderdaad een geschikte kandidaat bent voor een labiacorrectie. Uw conditie, medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik komt aan de orde en u wordt voorgelicht over het verloop van de behandeling, de mogelijke risico’s en het te verwachten resultaat.

De behandeling

Een schaamlipcorrectie ( ook wel labiacorrectie of vulvacorrectie ) betreft eigenlijk altijd een verkleining van de binnenste (kleine) schaamlippen. Ten eerste omdat de buitenste schaamlippen veel minder aanleiding tot klachten geven. Ten tweede omdat deze uit huidweefsel bestaan. Dit geneest langzamer en minder mooi dan het slijmvliesweefsel, waaruit de binnenste labia bestaan. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving waardoor opname in kliniek of ziekenhuis niet nodig is. De gemiddelde duur van een labiacorrectie is ongeveer een uur. In deze tijd worden uw binnenste schaamlippen met enkele prikjes verdoofd en verwijdert de chirurg voorzichtig het overtollige schaamlipweefsel. Daarna worden de wondjes zorgvuldig gehecht met oplosbaar hechtdraad.

Na de schaamlipcorrectie behandeling

Normaal gesproken mag u na een schaamlipreductie meteen naar huis. Heel soms vindt de behandeling – als de patiënte of de situatie daarom vraagt – onder narcose plaats. In dat geval zult u wat langer moeten blijven. U krijgt duidelijke instructies mee over wat u wel en niet mag doen. Zelf naar huis rijden wordt afgeraden en bij thuiskomst is het goed om even bedrust te houden en de wonden goed te koelen met ijscompressen. Dit verkleint de kans op bloedingen en zwellingen. Over het algemeen blijkt de napijn mee te vallen en goed te onderdrukken met gewone paracetamol. De dag na de ingreep is douchen alweer toegestaan. Met baden zult u moeten wachten tot de hechtingen opgelost zijn. Zwaar tillen en intensieve lichamelijke inspanning zijn niet goed voor de wondgenezing en dient u daarom de eerste week te vermijden. Normale beweging (lopen) is daarentegen heel goed omdat dit de bloedsomloop bevordert en daarmee ook het genezingsproces. Met seks en sport kunt u weer beginnen na ongeveer zes weken.

Resultaat van een schaamlipcorrectie of een schaamlipverkleining

Ook al zijn uw binnenste schaamlippen sterk verkleind, het resultaat zal na de labiacorrectie niet direct spectaculair zijn. Het is moeilijk om door de zwellingen, bloeduitstortingen en hechtingen heen te kijken. Gelukkig genezen de wonden erg snel, vergelijkbaar met een wond in uw mond na een tandartsbehandeling. Na maximaal tien dagen zijn de hechtingen opgelost en de overige neveneffecten weggetrokken. Dan kunt u goed zien hoe uw ‘nieuwe ‘ schaamlippen zijn geworden. De littekens na een schaamlipcorrectie of een schaamlipverkleining zijn op den duur praktisch niet meer te zien en het eindresultaat is blijvend.

Complicaties en risico’s van schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie of een schaamlipverkleining is een vrij eenvoudige en veilige ingreep, toch moet u altijd rekening houden met de kans op complicaties. Veelvoorkomende operatierisico’s zoals nabloedingen en infecties kunnen zich voordoen , en het kan ook gebeuren dat u allergisch reageert op de verdovingsvloeistof of desinfecteermiddelen. Dit treft echter slechts een kleine minderheid van de patiëntes. Een vaker gehoorde klacht na een labiareductie is dat resultaat niet symmetrisch is. Symmetrie is helaas nooit te garanderen, alleen al omdat de oorspronkelijke schaamlippen, in de uitgangssituatie, dat ook niet zijn. 

Handige links

Klinieken voor schaamlipcorrectie of een schaamlipverkleining

Ervaringen over schaamlipcorrectie

Info aanvragen over Schaamlipcorrectie

Vul het formulier in en ontvang van meerdere vooraanstaande klinieken uitgebreide informatie over Schaamlipcorrectie of andere behandelingen.

Aanhef:*


Uw voor - en achternaam:*

Adres - huisnummer:*

Postcode:*

Plaats:*

Land:*


Geboortedatum:*
- -

Email:*

Telefoon:*

Hoe wilt u dat de kliniek contact met u opneemt?

Over welke behandeling(en) wenst u meer informatie?:*
Maak uw wensen duidelijk kenbaar zodat u gericht geinformeerd kunt worden

Binnen welke termijn wilt u een behandeling ondergaan?

Wilt u over uw gewenste behandeling informatie ontvangen van:*Hoever bent u bereid te reizen voor uw behandeling?:*
Ik schrijf mij in voor uw nieuwsbrief en maak kans op een beautyarrangement!:
Schaamlipcorrectie klinieken in NederlandSchaamlipcorrectie klinieken in België

Gesponsorde links

Schaamlipcorrectie voor en na foto's

Schaamlipcorrectie voor en na - een patiënt van dr. E. van Onselen - ©ACCZ
Foto voor de Schaamlipcorrectie behandeling Foto na de Schaamlipcorrectie behandeling
Schaamlipcorrectie voor foto - voor de Schaamlipcorrectie behandeling
Schaamlipcorrectie na foto - foto na de Schaamlipcorrectie behandeling

Meer weten over Schaamlipcorrectie klinieken en tarieven?Deel deze Schaamlipcorrectie voor en na foto's

Stel uw vraag over Schaamlipcorrectie en krijg gratis antwoorden van specialisten en kliniekenStel uw vraag over Schaamlipcorrectie !

1. Vraag: Gebruik het formulier hieronder om uw vraag over Schaamlipcorrectie te stellen.
2. Registreer: Om uw vraag geplaatst te krijgen dient u op de knop uw Vraag Versturen te klikken en in te loggen. Geen login? Nadat u uw vraag heeft versturud kunt zich eenvoudig en gratis registreren.
3. Antwoord: Uw vraag over Schaamlipcorrectie wordt na goedkeuring automatisch op Kliniekoverzicht.nl geplaatst. De specialisten of de klinieken zullen uw vraag beantwoorden. Hiervan krijgt u melding.

Uw vraag in één zin*

Licht uw vraag hieronder toe of geef aanvullende informatie*

Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina

Was 't het waard?

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.


^ naar boven