Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Hoofdpijncentrum Twente

Hoofdpijncentrum Twente, Hengelo
Informatie over Hoofdpijncentrum Twente

Actuele prijzen en behandelkosten bij deze kliniek:
Voor actuele informatie over prijzen en behandelkosten kijk op de site van de kliniek.

Over Hoofdpijncentrum Twente
Hoofdpijncentrum Twente
Hoofdpijncentrum Twente is een derdelijns expertisecentrum op het gebied van hoofdpijn: het biedt meer dan de reguliere medisch specialistische zorg in de tweede lijn (ofwel de standaard zorg in het ziekenhuis).

In een team van hoofdpijnspecialisten wordt uw hoofdpijn eerst gediagnosticeerd en vervolgens behandeld. In het team zetten de neuroloog, de verpleegkundig specialist, de fysiotherapeut en de gezondheidszorgpsycholoog elk hun expertise in om een zo optimaal mogelijk effect op uw hoofdpijn te bereiken.

De diagnostiek wordt gebaseerd op de criteria van de International Headache Society, de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en protocollen van de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra.

De behandeling is gebaseerd op onze ervaringen in het verleden, ondersteund door de vergelijkbare werkwijze van prof. dr. H.C. Diener, neuroloog, hoofd van het Westdeutsches Kopfschmerzzentrum, dat onderdeel is van de universiteit van Essen.

De psycholoog die verbonden is aan HPC Twente heeft landelijke bekendheid op het gebied van hoofdpijn. Zij is auteur van het Teleac cursusboek 'Hoofdpijn te lijf' en zij presenteerde de Teleac-cursus op radio en televisie. Onlangs (zomer 2006) is het boek 'Leven met chronische hoofdpijn' van haar hand verschenen.

Hoofdpijncentrum Twente is onderdeel van Zorgservices Twente, de gezondheidsonderneming van de Ziekenhuisgroep Twente.

Hoofdpijn komt veel voor. Honderdduizenden Nederlanders hebben regelmatig tot dagelijks last van hoofdpijn. Schattingen geven aan dat eenentwintig procent een dag per week hoofdpijn heeft, zeventien procent meerdere dagen per week en vier procent dagelijks.

Doordat hoofdpijn zoveel voorkomt, gaan er per jaar vele werkdagen verloren door ziekteverzuim, of worden werkdagen minder efficiŽnt ingevuld. Schattingen geven aan, dat dit in Nederland 0,5 tot 1,0 miljard euro per jaar kost.

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn; minstens een derde van de bevolking boven de twaalf jaar heeft er regelmatig last van.

Hoofdpijn komt in de leeftijdscategorie tussen 16 en 45 jaar globaal driemaal zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Hoofdpijn kan al beginnen op zeer jonge leeftijd en komt ook nog frequent voor op (zeer) oude leeftijd. Bij kinderen voor de puberteit en bij 65-plussers is het verschil in voorkomen tussen mannen en vrouwen niet zo duidelijk aanwezig.

Hormonale veranderingen blijken bij vrouwen in de geslachtsrijpe leeftijd een rol te spelen bij de gevoeligheid om hoofdpijn te kunnen krijgen.Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privťklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.