Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Global Care Clinic

Global Care Clinic, Zolder
Informatie over Global Care Clinic

Actuele prijzen en behandelkosten bij deze kliniek:
Voor actuele informatie over prijzen en behandelkosten kijk op de site van de kliniek.

Over Global Care Clinic
Plastische chirurgie is de laatste tijd niet meer weg te denken uit de media. Elke week duikt er weer een nieuwe organisatie of reclamestunt op in een talkshow of op de voorpagina van een krant.

Veelal gaat dit dan enkel over de esthetische ofwel cosmetische tak van deze vak“kunde”, zonder ook maar één woord te spreken over de reconstructieve chirurgie, waarbij defecten of functieverlies (aangeboren of tengevolge van kanker of een ongeval), door de plastisch chirurg gecorrigeerd kunnen worden, zodat de patiënt weer zo optimaal mogelijk kan functioneren in onze maatschappij.

Vaak wordt de esthetische chirurgie gepromoot door commerciële firma’s, zonder dat hieruit duidelijk wordt, dat u, als patiënt, door een plastisch chirurg zult worden behandeld.

De kans is dan ook groot dat u door een “esthetisch/cosmetisch chirurg” of door een “esthetisch/cosmetisch arts” zult behandeld worden. Dit zijn echter geen erkende opleidingen en dus kan elke arts zich deze titel aanmeten.

Om als plastisch chirurg opgeleid en erkend te worden, moet men eerst een zware selectie doorlopen, aangezien dit beroepsdomein enorm gevarieerd is en de opleidingsplaatsen erg beperkt zijn. Na een opleiding tot basisarts van 7 jaar, moet een plastisch chirurg nog een bijkomende 6 jaar durende opleiding volgen aan de universiteit, om zich te bekwamen in de verschillende disciplines van de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie.

Enkel de plastisch chirurg, die deze uitgebreide opleiding heeft genoten, zal in alle rust naar uw mogelijke verwachtingen kunnen luisteren en u vervolgens het juiste behandelingsplan voorleggen. Dankzij deze opleiding is de plastisch chirurg bovendien het best geplaatst om patiënten bij eventuele complicaties verder te helpen.

Een erkend plastisch chirurg herken je aan zijn of haar RIZIV nummer, dat moet eindigen op 210. In Nederland bestaat geen dergelijke code, maar daar zijn de erkende plastische chirurgen lid van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgen).Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.