Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie

Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie, Maastricht
Informatie over Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie

Actuele prijzen en behandelkosten bij deze kliniek:
Voor actuele informatie over prijzen en behandelkosten kijk op de site van de kliniek.

Over Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie
De ooglaserkliniek het ACRC (Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie) is gevestigd in het MCMA (Medisch Centrum Maastricht Annadal), een poliklinisch behandelcentrum voor oogheelkunde dat in 1993 werd opgericht.

Organisatie
Samen met een viertal oogheelkundige praktijken in het Atrium Medisch Centrum te Heerlen en Brunssum maakt de kliniek het MCMA deel uit van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Het hoofd van deze Universiteitskliniek is prof. dr. F. Hendrikse.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde behoort tot de grootste oogheelkundige praktijken in Nederland en verricht jaarlijks meer dan 70.000 consulten en 4.000 operaties. De 13 oogartsen die werkzaam zijn binnen deze afdeling hebben zich elk toegelegd op een specifiek onderdeel van de oogheelkunde en om optimale zorg voor patiënten te waarborgen is voor de meeste onderdelen meer dan één oogarts beschikbaar. Naast patiëntenzorg behoort ook onderwijs en wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Maastricht tot het takenpakket. Deze combinatie zorgt ervoor dat de oogartsen steeds op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de implantatie van multifocale lenzen bij staaroperaties of het verrichten van nieuwe lasertechnieken bij veroudering van het netvlies.

Het Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie is één van de onderdelen van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde. Hoofd van het ACRC is de refractiechirurg dr. R.M.M.A. Nuijts. Hij is gespecialiseerd in aandoeningen van het hoornvlies, hoornvliestransplantaties en cataractchirurgie. De regionaal manager van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde, ing. A. Hacking, coördineert de bedrijfsuitvoering. Suzanne Colen en Sasscha Nix (secretaresses dr. R. Nuijts) zijn beheerders van de website. Thea van Weersch (hoofd polikliniek MCMA) is intensief betrokken bij de planning en uitvoering van het geschiktheidsonderzoek en de behandelingen in het ACRC. Ze coördineert de e-mail correspondentie.

Visie
In het MCMA worden per jaar meer dan 7.000 consulten en ongeveer 600 poliklinische staaroperaties verricht. De kliniek is kleinschalig van opzet met veel aandacht voor teamgeest, persoonlijke benadering en optimale zorg. De organisatie van deze kliniek is, anders dan de andere onderdelen van de Universiteitskliniek, volledig in handen van de oogartsen. Het ACRC streeft ernaar u optimale informatie te verstrekken over de mogelijkheden die bestaan om uw brekingsafwijking te corrigeren.Volg ons via

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige privéklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken , specialisten en behandelingen.